Volgens deze hack zou je binnen 2 minuten in slaap moeten vallen

Gezondheid Gina Koninkx 13 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Snel in slaap vallen is voor velen een uitdaging. Je staat op, brengt de kids naar school, werkt een paar uur en ‘s avonds begint het avondritueel met de kids. Je moet de boodschappen doen, koken én de kids schoon in bed leggen. Pfff, klinkt vermoeiend en dat is het ook. Na zo’n lange dag ben je toe aan een diepe slaap maar dat wil niet altijd lukken.

Als je na een lange dag eindelijk in bed ligt blijven je open wagenwijd open staan. Heb jij weer. Gelukkig bestaat er een trucje waardoor je binnen twee minuten in slaap valt. Dat beweren onderzoekers althans.

Methode om te slapen gebruikt door militairen

Je hebt je slaap hard nodig maar het is niet te voorkomen dat je gedachten alle kanten op gaan zodra je in bed ligt. Echt niet fijn want je wilt morgen weer fris aan je nieuwe dag beginnen. Dan zou deze hack jou wel eens kunnen helpen met dat probleem.

Moeite met in slaap komen? Met deze kruidentheeën ben je zo in dromenland

De techniek om in slaap te vallen wordt gebruikt door militairen zodat ze er zeker van zijn dat ze voldoende slaap pakken.

De methode werd uitgelegd in het boek ‘Relax and Win: Championship Performance‘ en volgens auteur Lloyd Bud Winter slaagt 96 procent erin om binnen 120 seconden in slaap te vallen. Toch vereist het wel enige oefening want bij sommige mensen is de techniek pas werkzaam na weken oefenen.

Zo werkt de techniek

Ga er even lekker voor liggen want hier volgt de uitleg. Het begint bij je gezicht want alle spieren in je gezicht moeten ontspannen zijn (dus ook je tong). Laat je schouders zo diep als mogelijk zakken. Ontspan vervolgens om en om je armen (zowel je onder- als boven armen).

Dit zijn de effecten van in slaap vallen voor de televisie

Adem diep uit en ontspan je borst voordat je je benen laat ontspannen. Begin bij je bovenbenen en focus je op dat gebied. Laat je benen van boven naar beneden volledig ontspannen. Als het goed is, is je lichaam nu volledig ontspannen. Wis al je gedachten en neem één van de volgende beelden in je hoofd:

  • Stel je voor dat je op je rug in een kano ligt op een meer en je naar de blauwe lucht kijkt
  • Stel je voor dat je in een warme zwarte fluwelen hangmat ligt in een pikdonkere kamer.

Zeg nu tien seconden lang in gedachten tegen jezelf: ‘niet nadenken, niet nadenken, niet nadenken.’

Het klinkt misschien een beetje apart maar het is absoluut de moeite waard om het eens te proberen. Wie weet is het voor jou wel een lifesaver.

Slaapproblemen? Met deze 9 tips slaap je sneller en dieper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme