Zwanger worden? 8 x voedingsmiddelen die meer spermacellen aanmaken bij de man

Kinderen Gina Koninkx 23 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Proberen jij en the hubby zwanger te worden? Er zijn online genoeg tips en diëten te vinden voor de vrouw, maar de man moeten we zeker niet vergeten in dit verhaal. Hoewel niet iedereen erin gelooft, kan het eten van bepaalde voedingsmiddelen effect hebben op je vruchtbaarheid. In dit artikel vind je acht producten die de aanmaak van spermacellen zouden moeten stimuleren.

Meer spermacellen aanmaken

Deze voedingsmiddelen zouden een positief effect hebben op het aantal spermacellen dat de man produceert. Het is in ieder geval het proberen waard.

1. Pure chocolade

Allereerst is pure chocolade zo’n dergelijk product dat de productie van spermacellen zou moeten verhogen. Dit product bevat arginine en is een aminozuur. Niet alleen heeft het een positieve invloed op het libido van de man, het zou ook nog eens goed zijn voor de aanmaak van spermacellen.

2. Granaatappelsap

Dit sapje is rijk aan antioxidanten en die hebben op hun beurt een zeer positief effect op het testosterongehalte van de man.

3. Paranoten

Paranoten zijn rijk aan selenium. Hoewel selenium in veel voedingsmiddelen zit, is de concentratie in deze noten aanzienlijk hoog. En toevallig kan selenium erg bevordelijk werken bij de aanmaak van spermacellen.

4. Oesters

Sowieso een genot voor jezelf – al is niet iedereen het daarmee eens. Er zit veel zink in oesters en dat heeft een positief effect op het testosterongehalte van de man, de beweeglijkheid van het sperma en de hoeveelheid spermacellen.

5. Vis

Om specifieker te zijn zalm en sardientjes. Deze vissoorten zijn rijk aan Omega-3. Essentieel om de kwaliteit van het sperma te verbeteren.

6. Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn rijk aan zink. Niet alleen is dit belangrijk voor een goed functionerend immuunsysteem, ook voor de aanmaak en beweeglijkheid van spermacellen is zink essentieel.

7. Sinaasappels

Dit fruit zit bomvol vitamine C en uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit de beweeglijkheid van spermacellen en de hoeveelheid ervan stimuleert. Vitamine C it is dus!

8. Spinazie

Spinazie is rijk aan vitamine B. Een vitamine die in verband wordt gebracht met het produceren van meer en sterke spermacellen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme