Dit is de reden dat je kindje rustig wordt van klassieke muziek

Kinderen Maaike van de Graaf 23 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Mozart, Bach en Vivaldi: wie kent hun klassieke muziek niet? Heerlijk rustgevend om naar te luisteren, toch? En precies zo is dat ook voor je baby. Kleine kindjes worden namelijk ontzettend rustig van klassieke muziek.

Benieuwd waarom? Wij vertellen de reden!

Klassieke muziek

Je herkent het vast wel bij jezelf: je wordt helemaal zen als je klassieke muziek op zet. Het rustige deuntje zorgt ervoor dat je even helemaal tot rust komt. En die ervaring hebben baby’s precies ook wanneer ze een klassiek muziekje op de achtergrond horen.

Hoe dat komt? Uit onderzoek blijkt dat klassieke muziek dus een rustgevend effect heeft op baby’s. En dat komt dan weer vanwege het herhalende ritme in de muziek, dat baby’s koppelen aan de hartslag van hun moeder die ze hoorden toen ze nog in de buik zaten. Het geeft ze een vertrouwd gevoel waar ze rustig van worden. Een ander fijn punt: de muziek stimuleert de ontwikkeling van de hersenen van een kindje.

Zwitsal slaapliedjes

Nu je weet dat klassieke muziek je baby rustig maakt, schiet je waarschijnlijk gelijk in de actiestand. Want elke avond even een nummertje voor het slapengaan kan er zomaar voor zorgen dat je baby als een blok in slaap valt. En niet geheel onbelangrijk: samen met je kleintje naar fijne deuntjes luisteren is een heerlijk intiem geluksmomentje. Zwitsal denkt er in ieder geval precies hetzelfde over en komt daarom met een reeks aan slaapliedjes.

In de ‘Ssst… lekker slapen Concertreeks’ heeft Zwitsal in samenwerking met het Koninklijk Concergebouworkest een lijst samengesteld met heerlijke slaapliedjes. In een zestal filmpjes worden slaapliedjes uit verschillende delen van de wereld uitgevoerd door musici van het Concertgebouworkest, een van de beste orkesten ter wereld.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme