10 tekenen dat je helemaal klaar bent om moeder te worden

Kinderen Redactie 23 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

Bij sommige vrouwen komt het gevoel eigenlijk nooit helemaal, terwijl anderen al vanaf hun tienerjaren verliefd in een kinderwagen kijken. Of je later kinderen wil is een keuze die alleen jij kan maken. Maar er zijn wel tekenen die je kunnen vertellen dat je helemaal klaar bent om moeder te worden!

We vertellen ze.

Redenen dat je klaar bent om moeder te worden

Het is volstrekt normaal dat als jij en je partner hebben besloten om zwanger te willen worden, je een beetje last van zenuwen kan krijgen. Ben ik hier wel klaar voor? Gaat dit allemaal niet te snel? Wil ik wel echt een kind? Volstrekt logische gedachten. Maar vaak ben je er toch meer klaar voor dan je denkt. Check de onderstaande stellingen en check hoeveel er toch stiekem al op jou van toepassing zijn!

1. Je kan goed praten met je partner

En niet alleen over die ene vriendin met die rare vriend, maar juist ook over zware en moeilijke onderwerpen. Jullie hebben een manier gevonden om ruzies zoveel mogelijk te voorkomen en hebben geduld met elkaar.

2. Je hebt je complete controle over je financiën

De financiën zijn op orde, like a boss! Je weet hoeveel je verdiend, hoeveel je partner verdiend en wat er nodig is voor het opvoeden van een baby. Misschien heb je je spaarsom er al zelfs op aangepast.

3. Als je een leuke naam hoort, plak je daar direct de gewenste achternaam achter

Je bent scherp op namen. Of je ze nou in de krant vindt; tussen de overlijdensberichten of op werk; als je iets leuks hoort of ziet, zeg je de naam direct hardop in je hoofd met jullie achternaam er achter. Waar of niet?

4. Je hebt je partner verteld hoe sexy hij eruit zou zien met een baby

Samen op zaterdagochtend op pad en een koffie buiten de deur drinken met je baby in de kinderwagen of draagzak. Een veelvoorkomende droom van aanstaande moeders. Zie je het al voor je? Je partner met zo’n kleintje op z’n borst?

5. Met plezier slik je je zwangerschapsvitaminen

Hoewel je misschien soms nog twijfels hebt over de aanstaande zwangerschap, merk je dat je het fijn vindt om je zwangerschapsvitaminen elke dag te nemen. Als een echte goede aanstaande moeder bereid je je lichaam voor op een zwangerschap, en dat geeft je een goed gevoel.

6. Je kan je geen toekomst voorstellen zonder kinderen

De standaardvraag op elke sollicitatie, waar je jezelf ziet over 5 of 10 jaar, kan soms best een relevante zijn. Speel het spelletje eens met jezelf. Zie je dan kinderen? En hoeveel? Maakt dat je blij?

7. Je checkt elke maand toch even de uitgerekende datum calculator

De twee weken na de eisprong kunnen soms erg lang duren. Je hebt besloten het lekker los te laten, maar dit is in de praktijk toch makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien toch even snel opzoeken wanneer je kindje geboren zou worden, als je nu zwanger zou zijn? No shame, heel veel aanstaande moeders doen het en misschien betekent het wel dat je echt klaar bent om moeder te worden.

8. Je vindt geboorte-aankondigingen op social media interessanter dan huwelijksaanzoeken

Die ringen en die ‘I do’s’ geloof je inmiddels wel. Maar zo’n schattige foto van een pasgeboren baby met zulke gelukkige ouders maakt je helemaal blij. Wat is de naam? Leuk of niet? En kijk nou naar dat schattige koppie. Dat zegt echt genoeg.

9. Misschien heb je al wat kleertjes aangeschaft

Je hebt je voorgenomen om pas spulletjes voor de baby aan te schaffen als je ook echt (een tijdje) zwanger bent. Maar ja, je moet een cadeautje kopen voor de baby van een vriendin en je ziet het schattigste pakje wat je je maar kan voorstellen. Wat doe je dan? Kan geen kwaad, toch? Om alvast wat items in huis te hebben?

10. Je bent direct verliefd op de baby’s van vriendinnen

Die ene vriendin is bevallen en je hebt haar tijdens de gehele zwangerschap bijgestaan. De kleine is er inmiddels en man man man, wat een schattig klein wezentje! Je merkt dat je vaker op bezoek gaat en vind het heerlijk om met de baby te kroelen. Grote kans dat je klaar bent om moeder te worden.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme