Deze 5 sterrenbeelden vinden het lastig om hun ‘ware ik’ te vinden

Horoscoop Chiara Izelaar 15 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Iedere vrouw doorloopt verschillende fases waarin zij opzoek is naar zichzelf, haar wensen, doelen en de zin van het leven. Sterker nog, het overkomt ieder mens. Het is ook niet makkelijk om ‘je ware ik’ te vinden. Maar volgens ervaren astrologen is deze struggle voor deze sterrenbeelden net iets lastiger.

1. Tweelingen

Tweelingen hebben twee gezichten, onwijs veel eigenschappen en nog meer interesses. Zo zijn ze introvert, maar ook extravert, kunnen ze erg rationeel én emotioneel handelen en zijn ze het ene moment dol op dansen en het andere op schrijven. Dit maakt ze een tikkie complex voor de buitenwereld, maar ook voor zichzelf.

Het is dan ook niet gek dat Tweelingen het gevoel krijgen dat ze niet weten wie ze écht zijn. Als Tweelingen leren omgaan met hun gespleten persoonlijkheden, kunnen zij zichzelf uitdagen om de beste versie van zichzelf te tonen. Alleen dan leren zij accepteren dat ze niet één, maar twee gezichten hebben.

Bios en uit eten cliché? Dit is dé ideale date volgens je sterrenbeeld!

2. Maagd

Maagden zijn perfectionisten en gaan in op de kleinste details van het leven, waardoor ze het grotere geheel kunnen missen. In plaats van zich te focussen op een zinvol project op werk, kunnen ze zich bijvoorbeeld ophangen aan een verkeerd geschreven e-mail. Door hun kieskeurigheid raken ze verzeild in een wereld van perfectionisme, waardoor ze hun ‘minpuntjes’ niet toelaten.

Dit kan Maagden erg belemmeren in ‘zichzelf’ zijn’. Als ze accepteren dat niemand perfect is, kleine vergissingen menselijk zijn en het leven niet altijd over rozen gaat, kunnen zij hun greep op dingen loslaten. En zichzelf – dus ook hun minder leuke kanten – volledig accepteren.

3. Weegschaal

Weegschalen zijn echte twijfelaars, omdat ze de voor-en nadelen afwegen in elke situatie. Daarom worstelen ze vaak om een besluit te nemen, omdat ze beide kanten van het verhaal duidelijk kunnen zien. Dit kan ervoor zorgen dat ze zich ‘vast’ in het midden voelen, waardoor ze nooit kunnen ontdekken wat ze echt willen.

Ook zijn Weegschalen diplomatisch, waardoor ze zich al snel op anderen focussen. Ze maken hun familie en vrienden liever gelukkig, dan zichzelf. Als ze de focus op hun eigen wensen en behoeften leggen – en niet naar de ‘twee stemmetjes’, maar naar hun hart luisteren – kunnen Weegschalen meer over zichzelf en hun doelen leren.

Deze sterrenbeelden zouden hun vreemdgaande partner het snelst vergeven

4. Schorpioen

Schorpioenen hebben een intens emotionele aard en denken altijd te diep na over dingen. ‘Wat vindt men van mij?’ ‘Wat is mijn plekje op de wereld?’ ‘Hoor ik er wel bij?’ Dit sterrenbeeld heeft vaak het gevoel dat ze er niet bijhoort en voelt zich vaak onbegrepen door hun sociale omgeving.

Als dit teken zichzelf wil vinden, zullen ze moeten leren begrijpen dat hun gecompliceerde gevoelens niet altijd een weerspiegeling zijn van de wereld om hen heen. Weg met de negativiteit, positive vibes only! Alleen dan kan een Schorpioen inzien dat ze er wel degelijk mogen zijn.

5. Vissen

Vissen zijn echte dromers en raken al snel verzeild in hun fantasie. Hoewel dit een bron van inspiratie kan zijn, kunnen ze hierdoor ook flink verdwalen. Ook is dit sterrenbeeld zeer beïnvloedbaar, wat hen tot verdere verwarring kan leiden. ‘Wie ben ik nu echt?’ ‘Wat wil ik in het leven?’

Het kan een tijdje duren voor Vissen hun ware identiteit ontdekken. Maar wat zij het beste kunnen doen is hun eigenschappen, gewoonten en denkprocessen analyseren. Deze op een rijtje zetten en ze omarmen, om meer balans te vinden tussen hun dromen en eigenschappen. En invloeden van buitenaf aan de kant te schuiven.

Deze sterrenbeelden zijn de meest betrouwbare vriendinnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme