Roos: ‘Ik heb een stukje van de vingertop van mijn baby afgeknipt’

Persoonlijk Vera Guldemeester 22 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Niets is zo beweeglijk als een baby. Roos (41) had het meteen door wanneer ze een stuk van het vingertopje van haar baby tussen de nagelknipper had zitten. “Ze gilde moord en brand en het bloed spoot er direct uit. Ik wist gelijk dat het mis was en dat ik een grote fout had gemaakt… Ik heb een stukje vingertop afgeknipt.”

“Had ik toch maar dat irritante nagelvijltje gepakt, maar nee… Ik moest weer zo eigenwijs zijn.”

Goede nagelverzorging

“Ik was ontzettend blij dat ik naast een gezonde jongen als kers op de taart een gezond meisje had gekregen. Ik trok haar de leukste kleertjes aan en vanaf dag één versierde ik de haren van mijn dochter met een leuke haarband, een clipje of een haarspeldje. Maar dat niet alleen: ik had een grote hekel aan snottebellen en vieze nagels. Iets wat best vaak voorkomt bij baby’s en kleine kinderen. Ik probeerde haar nageltjes daarom ook altijd schoon en kort te houden.”

Nagels knippen met nagelknipper

De kraamzorg zei het al: ‘Roos, gebruik altijd een zacht zandvijltje om de nagels van je kinderen te vijlen. Gebruik pas als ze ouder zijn en stil kunnen zitten een nagelknipper. Ik vond die zandvijltjes ontzettend irritant. Hoe hard ik ook vijlde, die nagel werd niet korter. Eigenwijs als ik was pakte ik dus toch mijn eigen nagelknipper. Het knippen ging snel en in korte tijd had ik het gewenste resultaat.

Eén a twee keer per week knipte ik de nageltjes van mijn dochter kort met mijn nagelknipper. Dat ging altijd goed, tot die ene keer. Ik zal het nooit vergeten. Ze lag op de commode en was een beetje onrustig. Ik probeerde haar te kalmeren en ik zette de nagelknipper op de nagel van haar ringvinger en net toen ik kracht ging zetten om de knipper te sluiten maakte m’n dochter een rare beweging met als gevolg dat een deel van haar kleine vingertopje tussen de twee gedeeltes schoof.

Het bloed spoot eruit

Ik zag direct dat het mis was. Ik had een stukje vingertop afgeknipt en daarnaast ook nog een groot stuk nagel. Ik was in shock, wat had ik gedaan? Het bloed spoot er direct uit en mijn kleine meisje gilde het uit. Ik begon ook keihard te huilen. Gelukkig was m’n man thuis en hij kwam direct met de EHBO doos. We hebben snel een grote pleister geplakt waarna we onze spullen gepakt hebben en direct met haar naar het ziekenhuis gereden zijn.

Eenmaal in het ziekenhuis werden we gelukkig snel geholpen, mede doordat Lara de hele wachtkamer bij elkaar gilde. Ik voelde me zo schuldig. Ik kon alleen maar meehuilen. Toen de dokter zag dat ik een stukje vingertop had afgeknipt kon hij alleen maar zijn hoofd schudden. Hij maakte het vingertje schoon, verdoofde het en daarna werd het gehecht. Toen zagen we pas hoe groot de schade aan haar vinger echt was: ongeveer de helft van haar nagel was eraf en een halve centimeter van haar vinger.

Geheeld

Gelukkig zijn we nu een tijdje verder en is de wond goed geheeld maar je zal het voor altijd blijven zien. Ik heb Lara verminkt en  ik voel me er nog steeds schuldig om.”

Heb je deze week blauwe nagels? Hier komt het door

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen