Duister, grappig en herkenbaar voor ouders die moeite hebben met het ouderschap: de serie ‘The Baby’

Nieuws Lise Steegmans 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De spannendste grappige serie over een baby die je ooit zult gaan zien. Dat is The Baby op HBO Max in één zin samengevat. Beeld je er een vleugje horror bij in en je zit helemaal goed.

Want zeg nou eerlijk: een klein, snel groeiend wezen dat je lichaam overneemt, met bloedige pijn ter wereld komt en je leven totaal op zijn kop zet… Dat heeft wel iets weg van een horrorfilm. Toch?

The Baby op HBO

Oké, dat is wel een beetje overdreven. Een baby en het bijbehorende moederschap afschilderen als iets gruwelijks is wel een heel duister scenario. Toch is dat wel een beetje het idee van The Baby op HBO. De makers van de serie noemen het zelf een ‘surrealiatische studie over het moederschap’.  Met de achtdelige serie willen ze duidelijk maken dat niet iedereen voor het ouderschap is geboren en dat het voor sommige ouders een ware horrorshow kan zijn.

The Baby gaat om de complexiteit van het moderne moederschap, want het moderne moederschap legt nogal een flinke druk op vrouwen.

Babyfever

Wanneer de zoveelste vriendin van hoofdfiguur Natasha aankondigt in verwachting te zijn, vlucht Natasha naar een afgelegen cabin om haar hoofd vrij te maken van de babyfever van al haar vriendinnen. Maar dan heeft ze opeens een baby in haar armen.

De grote vraag is waar de baby vandaan komt? Wat wil ‘het’? Haar gemakkelijke leven stort in een klap in. Dus hoe ver zal Natasha gaan om haar leven weer terug te krijgen? Daarbij is één ding duidelijk: Natasha wil geen baby, maar de baby wil haar.

Tot overmaat van ramp laat de snoezige baby ook nog eens op mysterieuze, hilarische wijze een spoor van dood en vernieling achter. Ja, leuk is anders voor iedereen op een roze wolk die net een baby op de wereld heeft gezet. Maar dankzij de duistere, zwarte humor zullen genoeg ouders zich absoluut herkennen in Natasha.

The Baby is vanaf nu te zien op HBO Max.

Eerste beelden Zwanger & Co: als je eierstokken rammelen, maar de perfecte man ontbreekt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme