De beste tips voor een geslaagd Sinterklaasfeest

Gesponsord Commerciële Redactie 12 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Hij is weer in het land, dus papa en mama mogen aan de bak. Want zij zijn natuurlijk de allerbeste hulpjes van die lieve, goede Sint. Daarom speciaal voor jou onze beste tips voor een geslaagd Sinterklaasfeest.

Voor jouw kids is dit een magisch moment, want vanaf nu kunnen de kruidnoten weer op tafel (oké oké, die stonden er al weken, aangezien ze al sinds augustus in de supermarkt lagen). Maar nu mogen ook officieel de schoenen worden gezet. De Sint en zijn pieten zijn immers speciaal aan wal gekomen om ze te vullen.

Als je nog hele kleintjes hebt, is de boel nog een beetje te sturen. Weten die peuters veel wanneer die Sint komt en wat hij allemaal doet als hij eenmaal in Nederland is. Maar als ze wat groter zijn, hoef je je kinderen niets meer wijs te maken. Ze krijgen namelijk elke dag een update van het reilen en zeilen van de goedheiligman en zijn vrinden in het Sinterklaasjournaal. En dat is dus meteen de eerste tip…

1. Kijk het Sinterklaasjournaal

Het is namelijk retehandig als je weet wat er wordt gezegd. Daar kun je dan op inspelen in de tekst van jouw (eh… Sints) handgeschreven briefjes in de schoen of het gedicht op pakjesavond. Bovendien is het leuk, over een paar jaar kijken ze er al niet meer naar.

2. Sla snel en slim schoencadeautjes in

Natuurlijk hoeft er niet elke dag iets in de schoen, maar in de regel krijgen de meeste kinderen in de periode tot het officiële Sinterklaasfeest op 5 december minstens eens per week een cadeautje. Je kunt gaan voor een heerlijke chocoladeletter of een zakje muntgeld, die je zo met de boodschappen meegrist. Maar bij Albert Heijn vind je ook nog eens betaalbare schoencadeautjes. Denk aan sintsokken, een puzzel, geurpotloden, een knuffel, autootje of DIY armbandjes. Je hoeft er dus niet speciaal allemaal winkels voor af te gaan, maar kunt gewoon – zelfs last-minute – iets uitkiezen in de supermarkt of zelfs meebestellen als je online boodschappen doet. Handig toch?

3. Gebruik zelf ook hulptroepen

Kent jouw kind Het Grote Geheim intussen al? Dan kom je in de fase van de surprises. Ook hartstikke leuk om te doen, maar best wel een klus om in de drukke feestperiode ook nog iets creatiefs te bedenken en maken. Als je geen inspiratie hebt, of gewoon te weinig tijd, is de Albert Heijn Surprise Hulp een uitkomst. Bekijk de vlogs en steel de show – nou ja, je kind dan – met een prachtige creatie.

4. Maak er iets speciaals van

Is het echte Sinterklaasfeest aangebroken? Dan is het natuurlijk leuk om een keer goed uit te pakken in de keuken. Maak een heuse Sinterklaastaart of bak zelf gevulde speculaas of kruidnoten. Geen tijd? Niet getreurd, je kunt ook de heerlijkste sintlekkernijen scoren in de supermarkt. Van letters met discodip tot een marsepeinen sint hamster en van chocoladekikkers tot minispeculaasjes. Ook glutenvrij is er van alles te vinden. Leuk om op pakjesavond allerlei lekkers neer te zetten in schaaltjes en op bordjes.

5. Vergeet niet te genieten

Dit hele festijn duurt maar een aantal jaar. Dan zijn je kinderen er alweer te groot voor en mis je deze magische periode vast weer.

Bij Albert Heijn vind je alles voor het leukste feest van het jaar. Kijk in de supermarkt of bezoek de online Sintshop vol sintlekkernijen, cadeautjes en recepten

In samenwerking met Albert Heijn

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Relevante artikelen