4 tips om een einde te maken aan impulsieve aankopen

Lifestyle Eva ten Wolde 18 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is makkelijker dan óóit om geld uit te geven. Er zijn maar een paar klikken op je smartphone of laptop voor nodig. Je hoeft er nauwelijks bij na te denken! Mega handig, maar de impulsieve aankopen nemen hierdoor wel drastisch toe. Het is de hoogste tijd om hier verandering in te brengen met vier simpele adviezen…

Met deze tips krijg je nooit meer spijt van je impulsieve aankopen

Dit zal je portemonnee je in dank afnemen.

1. Maak een wachtlijst – en houd je eraan

Op een saaie, doordeweekse avond is het vol proppen van je virtuele winkelmandje een ideale tijdsbesteding. Het is alleen aan te raden om een tijdje te wachten voordat je je bankrekening plundert…

Dit is hét moment om een wachtlijst te maken voor alle niet-noodzakelijke aankopen. Het is de bedoeling dat de producten minimaal twee weken op de lijst blijven staan. Als je de producten na deze periode nog steeds niet uit je hoofd kan krijgen, kan je de aankoop serieus overwegen.

Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat het geen impulsieve aankoop is, maar iets dat je écht graag wilt hebben.

2. Maak een wensenlijst

Het kan lastig zijn om te stoppen met het kopen van ‘onnodige’ spullen, vooral als je gek bent op winkelen. Een wensenlijst kan één van de simpele oplossingen voor je zijn.

Een wensenlijst vol met spullen waar je hart écht naar verlangt, kan ervoor zorgen dat je gefocust blijft op je doelen. Als je geld spaart om je wishlist af te werken, kan je de verleiding tot impulsieve aankopen makkelijker weerstaan.

3. Probeer verleidingen tot aankopen te vermijden

E-mailmarketing en sociale media marketing hebben meer invloed op je online koopgedrag dan je lief is. Er wordt via deze kanalen voor gezorgd dat je verleid wordt door een nieuw merk óf juist loyaal blijft aan een bekend merk.

Er zijn simpele manieren om deze verleidingen te vermijden, bijvoorbeeld: meld je af bij nieuwsbrieven en ontvolg accounts die je de aandrang geven om te winkelen.

4. Bedenk welke factoren je nog meer aansporen tot winkelen

Het kan geen kwaad om eens na te gaan welke factoren ervoor zorgen dat je toegeeft aan het impulsieve winkelen. Dit zou bijvoorbeeld door verdriet of stress kunnen komen.

Je bent ervan overtuigd dat het winkelen je een beter gevoel zal geven, maar dit werkt alleen op de korte termijn… Het is misschien verstandig om op dit soort momenten even uit de buurt te blijven van je telefoon.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen