Eten jouw kids warm op de opvang? Zo maak je de broodmaaltijd ‘s avonds ook een feest voor jezelf

Eten Sophie Nortier 20 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Een warme maaltijd op de opvang scheelt jou een hoop tijd ‘s avonds. Maar voor jezelf is het toch wat saai om die avonden ook weer brood te eten. Met deze makkelijke tips leuk jij de broodmaaltijd ‘s avonds toch een beetje op.

Het is vaak ontzettend fijn wanneer je kids ‘s middags al met een warme maaltijd lunchen op de opvang. Je niet uitgebreid te kokkerellen, om het nog maar niet te hebben over het gedoe om die kids hun groenten te laten opeten.

Leuke broodmaaltijd

Dus je hoort niemand klagen als de leidsters op de opvang deze taak van jou overnemen. Enige puntje is wel dat dit vaak betekent dat jij zelf ook brood eet ‘s avonds, want hallo, wie gaat er nou uitgebreid staan koken op de avonden dat dat niet hoeft?! Juist.

Dus hoe maak je het dan ook een beetje lekker en gezond voor jezelf? Nou daar hebben wij wel wat tips voor.

1. Soep

Wie houdt er niet van een heerlijk bakkie soep bij z’n brood? Gelukkig kun je tegenwoordig in een handomdraai een vers soepje maken met behulp van de verspakketten in de supermarkt. Óf je pakt gewoon een kant en klaar pak uit het schap. Want ja, ook die zijn tegenwoordig best goed te doen.

2. Stokbroodje uit de oven

Zo heb je toch nog een beetje een warme maaltijd die niet te vergelijken is met de bammetjes van de lunch. Daarnaast kun je er ook een hele hoop groenten op kwakken. Denk bijvoorbeeld aan een stokbroodje met kaas en tomaat uit de oven. Of dit broodje brie met honing & balsamico uit de oven of deze Mexicaanse pizzabroodjes (molletes) met refried beans en kaas.

3. Side salad óp je broodje

Oké, je kunt natuurlijk ook gewoon een salade on the side eten. Maar je kunt ook je broodje een beetje opleuken met een salade. Beleg bijvoorbeeld je broodje met kaas, kipfilet of hummus, en leg daar een lekkere portie salade op.

4. Eitje erbij

Een eitje maakt al een hoop goed. Probeer bijvoorbeeld eens een gepocheerd ei op je broodje bacon en spinazie. Of een simpele omelet met (diepvries)spinazie en kaas.

5. Broodje Falafel

Oké je kunt er van alles van maken natuurlijk; falafel, burger, hotdog, (vega)shoarma. You name it. Punt is, je bent met brood natuurlijk niet gebonden aan een ouderwetse boterham. Mooie kans om er nog wat groenten op te plempen. Dan is je geweten ook weer gelukkig.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme