You only live once! 8 x tips om die sleur in je leven te doorbreken

Algemeen Valéry de Voijs 29 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Toen je vroeger naar je oudere zus of ouders keek had je het je nog zo goed voorgenomen: no way dat jij zo’n saai leven gaat leiden. Je zou als digitale nomad de wereld overgaan, en slapen zou je wel doen als je bejaard was. En what happened, sis? Je bent een paar jaar verder en je hoort jezelf klagen over de openingstijden van de Albert Heijn, en ligt om negen uur te gapen op de bank. Als je die avontuurlijke versie van jezelf mist, zullen deze tips je helpen om de dagelijkse sleur in je leven te doorbreken.

No worries, het is nog niet te laat! Met een paar kleine aanpassingen kijk je heel anders naar je dag!

Sleur doorbreken

Je hoeft niet je hele fijne leventje om te gooien, met deze acht tips zul jij al enorm veel verschil voelen.

1. Pas je tijden aan

Rust, reinheid en regelmaat.. hele mooie eigenschappen, maar je kunt ook overdrijven. Als jij namelijk iedere taak op dezelfde tijd uitvoert zal het toch een beetje saai gaan worden. Op iedere zaterdag doe je boodschappen voor de hele week, iedere zondag ga je een rondje joggen, en op woensdagavond sta je bij de snackbar want dan is het happy junkfood dag. Doe eens gek, en zet je wekker dinsdag iets eerder zodat je dan je rondje kan rennen. Voelt meteen een stuk anders!

2. Doe iets spontaan

I get it, vooral als je een gezin runt, en een verantwoordelijke baan hebt zul je nu eenmaal moeten plannen. Maar ook hierin kun je een tikkie doorslaan. Doe eens iets impulsief, zoals bij die vriendin even langswippen voor een kopje koffie of als je toch naar de markt gaat, wip dan even bij de kapper binnen en laat die pony knippen.

3. Verras iemand

Als typische Nederlander wil je waarschijnlijk niet met etenstijd op de stoep staan, maar op andere momenten is het superleuk om iemand te verrassen. Een bosje bloemen voor de buurvrouw (mits je een leuke buuf hebt natuurlijk), een compliment aan een vreemde, of een belletje aan die vriendin overseas.

4. Laat je verrassen

Vooral als jij een controlfreak bent en graag in controle bent van de strakke planning zal het even gek voelen als je de beslissingen aan iemand anders overgeeft. Laat je partner dat restaurant uitkiezen of boek een sneak preview bij Pathé, en laat je eens lekker verrassen! Het zijn die kleine dingen waardoor je de sleur kan doorbreken

5. Houd een dagdeel vrij

Heel leuk die tips om spontane dingen te plannen of iemand te verrassen, maar daar moet je dan wel tijd voor hebben natuurlijk. Als jouw agenda overspoeld wordt door afspraken heb je ook nooit de kans voor die kleine surprises. Zorg dus dat je bewust een paar avonden in de week vrij houdt, en doe wat op die dag goed voelt. Misschien heb je wel zin om lekker uitgebreid in bad te gaan, of heb je juist zin om een wijntje te doen op het terras.

15 tips om je werkdag een stuk aangenamer te maken

6. Verander je omgeving

Je kunt je niet voorstellen wat een groot verschil dit kan maken! Vooral als je thuis werkt, en het gevoel hebt dat de muren op je afkomen kan het superveel verschil maken als je je interieur omgooit. De sleur in je leven komt namelijk omdat je iedere dag hetzelfde doet, en je weken er hetzelfde uitzien. Als jij die sleur wilt doorbreken, kun je dus letterlijk je omgeving veranderen om je daadwerkelijk anders te gaan voelen.

7. Spreek een vreemde aan

Ervan uitgaande dat je een portie gezond verstand hebt, raden we je aan vreemde aan te spreken. We bedoelen namelijk niet dat je dat eenzame figuur in het donker op straat moet gaan lastigvallen, maar een praatje met een vreemde op het terras kan nog weleens heel leuk uitpakken! Je prikkelt je mind even, ontdekt nieuwe invalshoeken en komt misschien wel tot hele andere inzichten. Of misschien hoor je wel simpel gewoon een hele goede grap, en heb je weer wat leuks te vertellen op dat feestje

8. Durf te dromen!

Misschien wel de allerbelangrijkste. Durf te dromen! Vaak raken we verveeld omdat we gewend zijn aan de situatie zoals die is. We zitten in een comfortzone, en hoewel we het soms vreselijk saai vinden, houden we ook wel van die veiligheid. We houden onszelf onbewust tegen om te dromen, want je leven zou nog weleens op de kop kunnen gaan staan als je jezelf durft open te stellen aan je verlangens. Misschien zal je leven er inderdaad compleet anders door gaan uitzien, maar who cares?

You only live once babe!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vaker Vrolijk

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme