Een stralende, egale huid krijgen? We delen 6 tips die je gaan helpen

Gezondheid Sharon van der Werf 29 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Een egale huid krijgen? Hola guapa, daar zeggen we geen nee tegen. Het krijgen en behouden van een egale huid is best lastig. Toch zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om de huid van je gezicht zo gezond mogelijk te krijgen.

Sommige van de onderstaande tips zijn misschien een open deur. Een cliché. Maar toch, ga eens even heel goed na bij jezelf, doe jij de onderstaande dingen écht braaf of zit er toch nog verbetering in?

Een egale huid krijgen doe je zo

1. Reinig je huid. Altijd.

First things first: het belangrijkste wat we je in dit artikel mee gaan geven is het reinigen van je huid. Stap nooit met een laagje make-up in bed, ook niet als je ‘s avonds moe bent of terug komt van het stappen. Door je huid niet te reinigen, krijg je last van verstopte poriën en daar gaat jouw huid nooit egaal van worden.

Of je jouw huid wilt reinigen met een speciale lotion of juist met alleen maar water, dat is aan jou. Maar zorg er in elk geval voor dat je er even de tijd voor neemt. Deze kleine stap kan namelijk al enorm veel verschil maken.

2. Koud(er) douchen

Ben jij ook iemand die het liefste de temperatuur van douche op standje inferno zet? Hoe lekker warm douchen ook kan zijn, het is jammer genoeg niet goed voor je huid. Te heet douchen kan namelijk zorgen voor een droge huid. Zet de temperatuur van de douche dus liever een paar graden kouder, en hydrateer je gezicht direct zodra je de douche uit stapt.

Heb je soms ook zo’n jeuk na het douchen? Dít is hoe dat komt

3. Slaap op een zijden kussensloop

Een zijden of satijnen kussensloop doet veel voor jouw looks. Het helpt tegen pluizig haar, geeft jouw haar meer glans, én het zorgt ervoor dat je geen strepen op je gezicht krijgt. Het is een gentle manier van slapen en dat doet jouw huid veel goeds.

Vind je een zijden kussensloop niets? Zorg er dan voor dat je jouw katoenen kussensloop minstens elke week vervangt, zodat je niet te lang op een vieze ondergrond met bacteriën en huidschilfers slaapt. Je huid zal je dankbaar zijn.

4. Een ode aan vitamine C

Wij zweren bij Vitamine C voor een stralende huid. Famme-collega Valery heeft in het onderstaande artikel uitgezocht waarom vitamine C zo’n must voor je huid is, en vertelt je ook meteen hoe je het thuis toepast in je skin care routine.

Vitamine C voor je huid: waarom je nooit meer zonder wilt

5. Eat your fruit and veggies

Nog even over vitamines: hoe meer suikers en vetten je eet, des de groter de kans is dat je een doffe huid met onzuiverheden krijgt. Tijd om wat extra vitamines op je bordje te leggen dus. Zorg ervoor dat je dagelijks minstens twee stuks fruit eet, genoeg groentes eet én minimaal twee liter water per dag drinkt.

6. Draag je haar vast tijdens het slapen

Zitten de onzuiverheden bij jou vaak aan de zijkant van je gezicht of in je hals? Als je lang haar hebt, zou het door de oliën in jouw haren kunnen komen. Als je tijdens het slapen op je haar ligt, kan dat gaan irriteren op je huid. Het resultaat is een onzuivere huid en yikes, dat willen we nou juist voorkomen.

We kunnen je geen egale huid garanderen als je jouw haren tegenwoordig in een pineapple staart, losse vlecht of knot doet tijdens het slapen, maar het zal wellicht helpen.

3 mythes over rimpels die je vanaf nu niet meer hoeft te geloven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen