De leukste trends voor de babykamer voor herfst/winter 2022 

Zwanger Vera Guldemeester 17 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Ben je in verwachting en ben je druk op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Aankomende herfst en winter zijn er weer veel nieuwe trends voor de babykamer te vinden. Hieronder hebben we vier trends voor de komende herfst en winter voor je klaarstaan, die zowel voor jongens- als voor meisjeskamers geschikt zijn.

Niets is zo leuk als een babykamer inrichten voor het kleintje dat komen gaat.

Trends voor babykamers herfst en winter 2022

Kies je voor lichte kleuren of ga je voor een donkere babykamer? Deze herfst en winter is er veel op het gebied van babykamers mogelijk.

Trend 1: Olijfgroen in babykamer

Wanneer je op zoek bent naar een rustige kleur voor in de babykamer, die zowel bij meisjes als bij jongens past dan kun je kiezen voor olijfgroen. Een muur of meubels in deze kleur kun je mooi combineren met kleuren als wit en zand. Rotan en goudkleurige accessoires staan ook erg leuk bij olijfgroen.

Trend 2: Zandkleur in combinatie met felle kleuren

Vorig jaar en begin dit jaar zagen we zandkleuren terugkomen in babykamers. Aankomende tijd blijft de kleur zand nog steeds populair, maar dan wel in combinatie met een felle kleur. Je kunt hierbij denken aan de kleur zand in combinatie met fel oranje, fel geel of fel groen. Je kunt in de babykamer de muren rustig houden met een zandkleur, maar de accessoires en/of meubels in felle kleuren kopen. Zie hieronder een voorbeeld van een ledikant in een fel oranje kleur.

Trend 3: Okergele babykamer

Ben je dol op vrolijke kleuren? Dan kun je voor een okergele kleur kiezen. Je kunt één of meerdere muren in de kinderkamer in deze kleur schilderen. Iets teveel van het goede? Dan kun je ook een deel van een muur in de vorm van een cirkel of een horizontale of verticale streep in deze kleur verven. Wanneer je de muren liever rustig houdt kun je kiezen voor een okergeel bed en/of kast. Dit is direct een eyecatcher in de babykamer. Wist je dat bij okergeel de kleur goud heel mooi past? Het is dan ook leuk om deze twee kleuren te combineren. Ga bijvoorbeeld voor een okergele muur met een goudkleurige lamp en goudkleurige haken en/of kastknoppen.

Trend 4: Luxe zwarte babykamer

Wanneer je een luxe sfeer wil creëren in de babykamer dan kun je voor zwart gaan. Dit is misschien niet meteen de kleur die je zou kiezen voor een kamer voor je baby, maar het eindresultaat zal je verrassen. Een zwarte muur of meerdere zwarte muren kan erg stylish zijn. Combineer deze kleur met een zandkleur en de kamer zal direct luxe uitstralen. Verder kun je denken aan rotan en goudkleurige accessoires om de kamer af te maken.

Zo richt je de babykamer efficiënt in zodat deze ook nog mee kan in de peuter- en kleuterfase

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen