Tijd voor vakantie? 6x de leukste kindvriendelijke campings in Nederland

Eropuit Demi de Boer 11 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

De ene ouder wil zijn liefde voor kamperen graag meegeven aan zijn kinderen. De ander wil er gewoon even een weekje tussenuit met het gezin. Er zijn genoeg redenen te bedenken om met het hele gezin een van vele kindvriendelijke campings op te zoeken.

Wil jij deze zomer op vakantie in eigen land? Of binnenkort even proefdraaien met de kinderen in jullie nieuwe caravan? Famme heeft jullie gehoord, want dit zijn de leukste kindercampings van Nederland waar jullie volop kunnen genieten.

De leukste kindvriendelijke campings van Nederland

Wij hebben de zes leukste kindercampings door heel Nederland voor je op een rij gezet. Zo heb je razendsnel een toffe plek gevonden voor het hele gezin.

Camping de Paal

Camping de Paal is te vinden in Noord-Brabant en staat bekend als één van de beste kindercampings van Nederland. Van waterspeeltuinen tot theatervoorstellingen en van animatie tot ‘de Biebelebontse Paalbergen’ (een enorm grote zand- en waterspeelplaats): je hebt het allemaal. Je kinderen zullen zich hier in ieder geval geen seconde vervelen en zo kun jij in álle rust van de zon genieten en eindelijk dat boek uitlezen.

Vakantiepark Dierenbos

De bosrijke omgeving van Vakantiepark Dierenbos bevindt zich in Noord-Brabant. Je vindt hier zowel ontspanning voor de ouders als gezelligheid voor de kleintjes. Dit vakantiepark heeft naast een animatieteam ook zwembaden, een bowlingbaan en een dierenpark. In het dierenpark kunnen de kinderen over de dieren leren, hen aaien en verzorgen. Van het voeren van een gans tot het knuffelen met alpaca’s. Hoe leuk is dat!

Sprookjescamping Capfun

In Overijssel word je betovert op de Sprookjescamping Capfun. De camping is ingericht voor kinderen tussen de nul en tien jaar. Op deze camping ziet alles, maar dan ook echt álles, er sprookjesachtig uit. Believe it or not, maar zelfs de sanitaire voorzieningen zijn een sprookje. Daarnaast kunnen de kinderen spelen in de waterparadijzen, de elfenvijver, de buiten- en binnenspeeltuinen en de sprookjesclub. Uiteraard kun je ook met het gezin een rondje fietsen in de mooie omgeving. Sluit de dag af met een sprookjesvoorstelling van de figuren die ook heel de dag door het park lopen. Jullie vakantie duurt nog lang én gelukkig!

Recreatiepark De Leistert

Op deze kindvriendelijke camping in Limburg, zullen kinderen de tijd van hun leven hebben. Recreatiepark De Leistert biedt namelijk een tal van sportieve activiteiten voor jong en oud. Een goed potje biljartvoetbal, gevolgd door een plons in de Roeivijver om daarna nog even tot rust te komen in het ‘Klushuis’. Dat alles terwijl jij en je partner worden meegesleurd in alle activiteiten. Of je neemt even een me-time-momentje in een van de restaurants voordat jullie in de avond de bowlingbaan opgaan.

Vakantiepark Westerbergen

Ook Vakantiepark Westerbergen in Drenthe biedt veel activiteiten voor kinderen. Voor de oudere kinderen is er de mogelijkheid om te lasergamen, boogschieten, pannavoetbal of bosgolf te spelen. Maar ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven, zoals een indoor-speelparadijs van drie verdiepingen hoog. Hier zullen de kinderen nooit uitgespeeld raken. Ook kun je met het hele gezin op ontdekkingstocht door de Drentse natuur of een escape box proberen te openen.

Vakantiepark Delftsehout

Deze stadscamping in Zuid-Holland zal veel mensen verrassen. Vakantiepark Delftsehout ligt namelijk net buiten de stad Delft. Tijdens de schoolvakanties is het een groot feest op deze camping dankzij een leuk animatieteam. Ook is er een zwembad, kun je fietsen huren en wat lekkers halen bij een van de foodtrucks. Daarnaast zijn er in de buurt van de camping enorm veel leuke dingen te doen voor de kinderen. Zoals attractieparken, speeltuinen en musea.

Dit zijn de leukste pop-up campings in Nederland voor het hele gezin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme