Op vakantie? 10x tips om kamperen met je baby tot een succes te maken

Eropuit Demi de Boer 26 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Veel gezinnen slaan een all-inclusive hotel over en boeken liever een vakantie op de camping. Kamperen met het hele gezin is namelijk heel gezellig en je kinderen en jij zijn heel de dag lekker in de buitenlucht. Toch zijn er ook veel ouders die niet voor de camping kiezen, omdat zij een baby hebben. Toch hoeft dat geen obstakel te zijn, Famme geeft je daarom handige tips om te kamperen met een baby.

Kamperen kan voor sommige ouders een drempel zijn, omdat zij een baby hebben. Voor die ouders, zetten wij een aantal tips op een rij. Zo kun je met het hele gezin genieten van het buitenleven én van elkaar.

Tips om te kamperen met je baby

Met deze tips kun jij gerust genieten van het campingleven met je baby.

1. Kies een kindvriendelijke camping

Kamperen is voor iedereen anders, misschien vond jij het vroeger wel heel leuk om in het wild te kamperen. Als je een baby hebt, is het aan te raden om de wildernis even achter je te laten en te kiezen voor een kindvriendelijke camping.

Tegenwoordig zijn er campings die zijn ingericht voor kinderen, hierbij zijn er ook voorzieningen voor baby’s en peuters. Daarnaast zijn deze campings veilig ingericht, zo kun je jouw kinderen of baby zorgeloos laten spelen. Tot slot is er op deze campings gedacht aan handige faciliteiten, als plekken met schaduw, sanitairvoorzieningen voor kinderen, magnetrons voor de flessen en potjes en wasmachines.

2. Bereid je voor

Nu je een passende camping hebt uitgekozen, is het tijd om voor te bereiden. Maak op tijd een lijstje met alle benodigdheden. Van slaapzakken tot luiers, schrijf alles op en streep af als je het hebt ingepakt. Zo krijg je meer rust in je hoofd en is de kans klein dat je belangrijke dingen vergeet.

Gaan jullie in een tent slapen? Test het dan even uit in de tuin, zo kom je er makkelijk achter of je nog iets mist en kom je niet voor verrassingen te staan. Daarbij kan je baby alvast wennen aan het kamperen.

3. Een fijne reis

Als je ervoor kiest om te kamperen in het buitenland, kan de autoreis lang duren. Je kunt er daarom voor kiezen om ‘s nachts te gaan rijden, zo is de kans groot dat jouw baby heerlijk door kan slapen. Het is daarnaast aan te raden om niet te lang door te rijden, maak regelmatig een tussenstop als jouw baby wakker is. En niet onbelangrijk, let erop dat je baby geen last heeft van de airconditioning. Het is ook handig om zonwering voor de ramen te hangen, als jullie overdag rijden. Een kleed kan ook van pas komen, zodat je kind tijdens de tussenstops even kan rondkruipen.

4. Niet teveel plannen

Plan van tevoren niet teveel uitjes. De ene dag zal je baby lekker slapen en heb je er geen last van, de andere dag kan dat helemaal anders zijn. Om teleurstellingen voor jezelf of de rest van het gezin te voorkomen, kun je beter per dag kijken hoe het gaat. Maak je tot slot niet druk als het even niet lukt en jullie lekker op de camping blijven, dit voor de meeste kinderen namelijk helemaal geen straf.

5. Lekker spelen

Het fijnste is als iedereen rustig bij de tent of op het strand kan zitten, terwijl de baby lekker kan rondkruipen over een kleed. Het spelen kan nog fijner worden gemaakt door een parasol mee te nemen, zodat je baby in de schaduw ligt. Ook zonnebrand, bescherming tegen muggen en zwemluiers zijn must-haves tijdens het kamperen. Denk daarnaast aan een babybadje of een opvouwbare box. Vergeet ook zeker de favoriete spelletjes, knuffels en boekjes van je baby niet.

6. Goede slaapjes

Je baby heeft natuurlijk overdag nog een slaapje nodig. Dan kun jij lekker gaan wandelen met je baby, maar je kunt ook bij de tent blijven. Om de dutjes van je baby zo aangenaam mogelijk te maken kun je kiezen voor een campingbedje. Het kan soms flink afkoelen in de nacht, dus vergeet geen extra dekentjes.

7. Voeding

Je baby zal moeten wennen aan verschillende dingen, zo ook aan de voeding van een ander land. Het is daarom aan te raden om potjes van thuis mee te nemen en dit op vakantie af te wisselen. Zo kan je baby er langzaam aan wennen. Ook kun je kokend water in een thermoskan doen, om de volgende ochtend meteen een flesje of pap te kunnen maken.

8. Geniet

Tot slot willen we je de tip geven, om het gewoon te proberen! Laat je niet tegenhouden omdat je een baby hebt en ga lekker genieten van het camping leven met je gezin.

Ooh la la! 7x waarom kamperen goed is voor je seksleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme