Deze heldin moedigt alle vrouwen aan van hun grote neus te houden

Gezondheid Susan Dalstra 21 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Acne, striae, grote voeten, grote neuzen: we zijn allemaal opgegroeid met het idee dat die dingen niet binnen het schoonheidsideaal passen. Deze vrouw heeft daar tabak van en besloot haar grote neus te omarmen in de hoop dat andere vrouwen haar voorbeeld doen volgen. 

Zijaanzicht

Radhika Sanghani is in haar eentje een campagne begonnen om vrouwen aan te moedigen een foto van hun zijaanzicht te delen. Vooral, of eigenlijk juíst als je een grote neus hebt. ‘Ik heb het grootste deel van mijn leven een hekel gehad aan m’n neus. Ik heb altijd gedacht dat ik lelijk was omdat er zo weinig actrices en modellen met een grote neus zijn.’

Verstopt

‘Vrienden zeiden goedbedoelende opmerkingen als: je zou zo mooi zijn met een kleinere neus en ik heb een paar keer meegemaakt dat mensen ‘Indiër met je grote neus’ naar me riepen. Het gaf me allemaal het gevoel dat ik fysiek niet aantrekkelijk was en ik heb me mijn hele leven lang verstopt voor foto’s van de zijkant.’

Ouderwetse gedachte

Nu roept ze alle vrouwen met een uit de kluiten gewassen neus een foto en profil van hun neus te delen. Ze heeft zelf wel een idee waarom mensen kleine neusjes zo mooi vindt. ‘Kleine neusjes passen binnen de ouderwetse gedachte dat vrouwen klein, delicaat en vrouwelijk moeten zijn en niet teveel ruimte mogen innemen. Maar een grote neus is krachtig en werd vroeger als sterk gezien. Laten we dat terugbrengen!’

Haar oproep was niet aan dovemansoren gericht; vrouwen deden massaal foto’s van hun neus onder de hashtag #sideprofileselfie.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme