Laura Saija
Laura Saija Zwanger 16 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze 5 moeders veranderden tijdens de zwangerschap van verloskundige

Als je zwanger bent, is het kiezen van de juiste verloskundige een belangrijke beslissing. Soms kan het gebeuren dat je tijdens de zwangerschap van verloskundige moet veranderen, of je dat nu wil of niet.

Er zijn moeders die door verhuizing gedwongen zijn om van verloskundige te veranderen, maar ook moeders die niet tevreden zijn met de zorg die ze krijgen en daarom op zoek gaan naar een nieuwe verloskundige.

Veranderen van verloskundige

We hebben vijf moeders gevraagd naar hun ervaringen met het veranderen van verloskundige tijdens de zwangerschap.

Verhuizen

Mariëlle (33): “Toen ik verhuisde naar een nieuwe stad moest ik op zoek naar een nieuwe verloskundige. Het bleek lastig te zijn om een goede verloskundige te vinden die bij mij paste. Gelukkig vond ik iemand die goed bij mijn wensen en behoeften aansloot. Ik zou anderen aanraden om een lijst te maken van de belangrijkste criteria voor een verloskundige en vervolgens een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek voordat je definitief beslist. Dit kan helpen om de juiste match te vinden en jezelf meer op je gemak te voelen tijdens de zwangerschap.”

Niet serieus genomen

Amy (28): “Ik had het gevoel dat mijn vorige verloskundige mijn zorgen niet serieus nam en niet goed naar mij luisterde. Vooral mijn mentale problemen werden niet gehoord. Ik voelde me namelijk tijdens de zwangerschap enorm eenzaam en neerslachtig. Het was een enorme opluchting om over te stappen naar een andere verloskundige. Ik voelde me eindelijk begrepen. Het is belangrijk om naar je intuïtie te luisteren. Als je het gevoel hebt dat er iets niet goed zit, wees dan niet bang om een andere verloskundige te zoeken die beter bij je past.”

Onaardig

Esther (26): “Toen ik nog bij mijn vorige verloskundige zat, voelde ik mij niet op mijn gemak en wilde ik graag overstappen naar iemand anders. Ik vond mijn verloskundige heel zakelijk, afstandelijk en niet aardig. Hoewel het even wennen was om weer opnieuw te beginnen met een andere verloskundige, was het een verademing om iemand te hebben die niet alleen professioneel was, maar ook erg aardig en begripvol.”

Niet beschikbaar

Simone (34): “Mijn vorige verloskundige was niet beschikbaar tijdens mijn bevalling, daarom moest ik op zoek naar een andere. Er was wel iemand die haar tijdens haar vakantie overnam, maar met haar had ik niets. Het was stressvol om op zoek te gaan naar een nieuwe verloskundige tijdens mijn zwangerschap, maar ik had gelukkig snel een goede gevonden.”

Verkeerde methode

Danielle (31): “Ik ontdekte dat mijn vorige verloskundige niet de specialisatie had die ik nodig had voor mijn zwangerschap. Tijdens mijn zwangerschap raakte ik erg geïnteresseerd in een hands-off-bevalling en mijn verloskundige stond hier niet achter. Het was wel een beetje eng om te veranderen van verloskundige, maar het bleek uiteindelijk een goede beslissing. Mijn nieuwe verloskundige stond wel achter de methode van een hands-off-bevalling en dat had ik nodig. Mijn tip: vraag advies aan andere moeders in jouw omgeving en lees reviews online om een idee te krijgen van verschillende verloskundigen.”

Deze 5 moeders kregen niet op tijd een plek bij de kinderopvang

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme