Gina Koninkx
Gina Koninkx Kinderen 7 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Verhuizen met kids: zo doe je dat zonder stress

Verhuizen is voor jezelf al een hele verandering, laat staan voor je kind. Zodra jij en je partner een fijn huis hebben gevonden is het tijd om jullie kind erbij te betrekken. Als het eenmaal zo ver is kom je dankzij deze tips moeiteloos de verhuizing door.

Er zijn nog een aantal andere dingen waar je op kunt letten zodat jij en je kind niet te veel stress ervaren tijdens de verhuizing.

1. Maak een strakke planning

Maak voor jezelf een overzichtelijke planning en lijst met zaken die je moet regelen. Doe dit op de momenten dat je kind al op bed ligt zodat je de aandacht er voor de volle honderd procent bij hebt. Plan wanneer je de administratie gaat doen, de verhuisservice regelt, enzovoorts.

2. Betrek ze bij het verhuizen

Zodra je verhuisplannen concreet zijn kun je je kinderen erbij betrekken. Als jullie een nieuw huis hebben gevonden kun je regelmatig met je kinderen langs het nieuwe huis gaan om te laten zien waar jullie gaan wonen. Op die manier gaat de spanning er wat meer vanaf. Zoek samen met je kids leuke spullen uit voor in de kinderkamer. Probeer overigens niet te veel te veranderen, de vertrouwde oude kamer van je kind zorgt namelijk voor een veilig gevoel.

3. Op de verhuisdag zelf

Zorg er op de grote dag zelf voor dat je de kinderen bij de oppas of hun opa en oma laat. Zo heb je zelf alle aandacht voor de verhuizing en hoef je je geen zorgen te maken om je kids.

4. Gestructureerd inpakken

Pak alle spullen thuis zo gestructureerd mogelijk in, dat scheelt enorm veel werk bij het uitpakken. Zet de dozen van je kinderen meteen op hun nieuwe kamer zodat ze snel weer bij hun eigen spullen kunnen.

5. Pak de spullen van je kind als laatste in

Aan de verhuizing gaat natuurlijk enorm veel werk vooraf. Om ervoor te zorgen dat je kinderen daar zo min mogelijk van meekrijgen kun je hun spullen het beste zo laat mogelijk inpakken. Zo houden ze nog zo lang mogelijk hun eigen plekje in jullie oude huis.

6. Pak spullen van de kinderen als eerste uit

Pak spullen van je kinderen in het nieuwe huis als eerste uit. Zet van te voren vast de grote meubels in elkaar zodat je kids zelf aan de slag kunnen met het uitpakken van hun knuffels om deze een fijn plekje op bed te geven. Zo hebben ze snel een vertrouwde plek in het nieuwe huis.

Verhuizen kun je beter niet midden in het schooljaar doen. Wanneer dan wel, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme