Sanne Verweij
Sanne Verweij Zwanger 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuw onderzoek toont de meest populaire voetbalnamen voor jouw baby

Ben je zo fan van Ronaldo’s voetbalskills dat je je kind naar hem wilt vernoemen of verwacht je dat je kleintje ook een topvoetballer wordt? Dan is het tijd om eerst een blik op deze lijst met populaire voetbal namen te werpen. De populairste voetbal naam is verbazingwekkend genoeg niet die van Ronaldo…

Er is onderzocht wat de meest voorkomende voetbal namen zijn, ofwel namen geïnspireerd op voetballers. Er is gekeken naar de honderd beste voetballers wereldwijd van het verleden en van nu, en hun achternamen. Daaruit is een lijst met de populairste namen gekomen. Benieuwd welke spelers naam het vaakst voorkomt?

Voetbal namen

Voetbal is en blijft de favoriete sport van velen. Dat laten sommige blijken op ongelooflijke manieren. Zo laten sommigen zelfs tattoos van de winst zetten nog voor de wedstrijd is gespeeld! De meeste ouders vinden het, zo blijkt, ook leuk om met voetbal bezig te zijn, of toch in elk geval als ze bezig zijn met het lijstje van de aanstaande baby.

De meest populaire babynamen van voetballers

Dit zijn wereldwijd de populairste voetbalnamen.

De top 10 meest populaire jongensnamen

1. Salah
2. Ronaldo
3. Dias
4. Mane
5. Saka
6. Davies
7. Toure
8. Firmino
9. Ramos
10. Kane

De top 10 meest populaire meisjesnamen

1. Kelly
2. Girma
3. Bright
4. Lloyd
5. Morgan
6. Bacha
7. Macario
8. Smith
9. Graham Hansen (hiervan wordt Hansen gebruikt als naam)
10. Kirby

Salah

Over de hele wereld zijn er ongeveer 1.2 miljoen mensen met deze voornaam! Mo Salah is al eens eerder verkozen tot beste mannelijke voetballer, dus zo gek is het niet. Hoewel de populariteit van de voetballer niet vergeten mag worden, is de betekenis van Salah ook niet mis. Het betekent namelijk ‘gebed’ of ‘aanbidden.’ Salah is dus zeker een mooie naam mét betekenis!

Van Oranje bodem

Ook namen van onze eigen Nederlandse teams staan in de lijst met voetbal namen. Op nummer 68 vinden we de naam Cruyff, die het vaakst gebruikt wordt in Brazilië. Op nummer 85 staat Depay (het meest in Congo), op nummer 86 Bergkamp (het meest in Brazilië) en op nummer 91 vinden we dan ook nog Van Dijk die het meest voorkomt in Italië.

Het vrouwenteam

Bij de vrouwen vinden we ook een aantal bekende namen van Nederlandse bodem:

  • Martens (nummer 48)
  • Van de Donk (nummer 62) (hiervan wordt de naam Donk gebruikt)
  • Roord (nummer 66)
  • Miedema (nummer 69)

Hiervan komt Miedema het vaakst voor in Nederland, de rest van de namen komt voor in Congo, India en de Verenigde Staten.

Dit zijn de tien populairste babynamen geïnspireerd op voetballers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme