Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Zwanger 23 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

8x dingen om te kopen als je erachter komt dat je zwanger bent

Onlangs erachter gekomen dat je zwanger bent? Gefeliciteerd! Misschien was het totaal onverwachts, misschien is het eindelijk gelukt na jaren proberen; hoe dan ook, je zult het één en ander nodig hebben. Wij zullen je hierbij helpen.

Als je pas net weet dat je zwanger bent, gaat er waarschijnlijk van alles door je hoofd. Een lijstje wat goed van pas komt, is dan niet verkeerd.

Warboel in je hoofd

Als je net voor de eerste keer zwanger bent, heb je waarschijnlijk gelijk een hoop gedachtes en vragen in je hoofd. Wanneer moet je wat precies regelen? Wat is belangrijk in het eerste trimester? Het is logisch dat het de eerste tijd een beetje een warboel in je hoofd is. Een klein beetje structuur kan dan al helpen.

Er zijn namelijk dingen die heel goed van pas komen tijdens je zwangerschap, die je vanaf het begin al kunt kopen of gebruiken. Dingen die in de eerste weken van je zwangerschap van pas komen of waar je later profijt van hebt. Hierdoor kom je misschien je tweede en derde trimester ook beter door. Daar is natuurlijk geen garantie voor, maar een goede voorbereiding is altijd goed.

Spullen om te kopen als je zwanger bent

De volgende acht dingen kun je kopen als je erachter komt dat je zwanger bent.

1. Zwangerschapskussen

Eén van de beste dingen die je kunt kopen als je zwanger bent, is een zwangerschapskussen. Hoewel je aan het begin waarschijnlijk nog niet veel last tijdens het slapen hebt van een buik die in de weg zit, is dit voor later in je zwangerschap ideaal. Zeker als je een buikslaper bent.

In dit zwangerschapskussen wil je gelijk al liggen.

2. Crème tegen striae

Ook al komt striae nou eenmaal veel voor bij zwangere vrouwen en is dat ook absoluut oké, is het misschien een fijne gedachte dat je het eventueel een beetje tegen kunt gaan. Een lotion, crème of vaseline kan ervoor zorgen dat het striae zoveel mogelijk tegen gaat.

Deze vaseline is een goede keuze.

3. Zwangerschapsdagboek

Hoe leuk is het om je gehele zwangerschap bij te houden in een dagboek? Het is praktisch, omdat je op deze manier de trimesters goed bijhoudt, maar je kunt ook je gevoelens en gedachten bijhouden. Leuk en interessant om dat later nog eens terug te lezen, misschien wel met je kind samen.

In dit dagboek wil je blijven schrijven.

4. Zwangerschapslegging

Hoe verder je in je zwangerschap komt, hoe groter je buik wordt. Je zult steeds wijdere broeken nodig hebben. Als je al wat verder bent, zul je merken hoe fijn het is om in plaats van een strakke spijkerbroek een heerlijke legging te dragen die zich gewoon met je mee vormt.

Deze legging wil je niet meer uittrekken.

5. Zwangerschapsboek

Als je voor het eerst moeder wordt, heb je een hoop informatie te verwerken als het gaat om je zwangerschap. Alles is nog nieuw en alle goedbedoelde adviezen slaan je om de oren. Een boek met daarin alle belangrijke informatie is dan ideaal. Lekker lezen, wanneer jij daar tijd voor hebt.

Oei, ik groei! Is een klassieker die je gelezen moet hebben.

6. Zwangerschapsondergoed

Misschien heb je altijd gezegd dat je nooit zwangerschapsondergoed zult dragen als je zwanger bent, maar geloof ons, daar denk je straks anders over. Zwangerschapsondergoed zit gewoon een stuk comfortabeler en ze passen perfect bij je groeiende buik. Je zult ons later dankbaar zijn.

Deze onderbroeken zitten als gegoten.

7. Zwangerschapsband

Ook dit heb je aan het begin nog niet nodig, maar als je later tijdens je zwangerschap last van je rug, je bekken of een harde buik krijgt, ben je blij dat je dit al in huis hebt. De zwangerschapsband neemt het gewicht van je buik, bekken en rug weg, waardoor jij minder wordt belast.

Met deze zwangerschapsband wordt je pijn sowieso verminderd.

8. Zwangerschapsbal

Als jij tijdens je zwangerschap veel moet zitten, bijvoorbeeld voor je werk, probeer dan eens een zwangerschapsbal. Door te lang zitten kun je namelijk last krijgen van je rug en je bekken. Op een zwangerschapsbal kun je je bekken bewegen en met je heupen rondjes draaien. Zo blijf je flexibel.

Deze zwangerschapsbal is perfect voor als je veel thuis werkt.

Op een rijtje: de meestvoorkomende zwangerschapskwaaltjes per trimester

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme