Lynn (33): ‘Ik veroorzaakte een auto-ongeluk terwijl ik mijn baby probeerde te sussen’

Persoonlijk Vera Guldemeester 3 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Autorijden met een baby kan nog weleens een uitdaging zijn. Op het moment dat je op de weg moet letten, heeft je baby opeens honger, last van krampjes of gewoon een knuffel nodig. Lynn veroorzaakte een auto-ongeluk toen ze tijdens het rijden haar baby probeerde te sussen. “Had ik me maar nooit omgedraaid terwijl ik aan het rijden was”, vertelt ze aan Famme.

“Met mijn zoontje van drie maanden ging ik naar de kinderarts. Hij huilde vaak, spuugde veel en sliep slecht. Het was echt een onrustige baby. De kinderarts vermoedde dat koemelk weleens de boosdoener kon zijn. Of dat echt zo was, zouden we in korte tijd moeten merken. Met een positief gevoel verlieten Yvo en ik het ziekenhuis.

Op de snelweg

Nog geen vijf minuten later reden we op de snelweg. Ik achter het stuur en Yvo schuin achter mij. Via een spiegel kon ik hem goed in de gaten houden. Hij leek tevreden en ik hoopte dat hij even in slaap zou vallen. Even leek dat te gebeuren, maar toen ik hard moest remmen voor een gans die opeens midden op de snelweg liep, schrok hij wakker. Ik had een huilende baby achterin en had niet de mogelijkheid om mijn auto ergens stil te zetten.

Sussen

Tien minuten lang was Yvo keihard aan het gillen. Ik wist niet meer wat ik moest doen, hij was helemaal in paniek. De dichtstbijzijnde afslag was kilometers verderop, dus ik probeerde met mijn hand zijn handje te pakken. Dan zou hij in ieder geval weten dat ik bij hem was. Terwijl ik me omdraaide om zijn hand te pakken, draaide ik per ongeluk het stuur mee naar rechts, waardoor ik tegen een auto aankwam die schuin achter mij reed, precies aan de kant waar Yvo zat. Na een harde klap begon onze auto te spinnen en kwam tegen de vangrail tot stilstand.

Engeltje op onze schouders

We hebben een engeltje op onze schouders gehad. Behalve veel blikschade, zowel aan mijn auto als aan de auto die ik had geraakt, was er niemand gewond geraakt. Gelukkig ging het ook met Yvo goed. Wel werd hij door het ambulancepersoneel goed nagekeken. Zij zeiden dat het er allemaal goed uit zag. Niet lang na het ongeluk kwam mijn man naar de plek van het ongeval. Ik heb hem nog nooit zo geschrokken gezien.

Nachtmerries

Ik veroorzaakte een auto-ongeluk. Ik kan er nog steeds niet bij. Sinds het auto-ongeluk heb ik meerdere keren in de week een nachtmerrie. Iedere keer weer maak ik hetzelfde mee. Ik ben sinds het ongeluk ook enorm bang geworden om Yvo te verliezen. Had ik hem nu maar laten huilen tot ik de snelweg af kon en ergens veilig kon stoppen. Dan was dit allemaal niet gebeurd en was ik ook niet zo angstig geworden. Zo weet ik wel dat ik mij nooit meer omdraai tijdens het rijden. Ik hou allebei mijn ogen op de weg, wat er ook gebeurd. Ik wil namelijk niet nog een keer een ongeluk veroorzaken.”

Lynne (33): ‘Ik werd ontslagen vanwege een wc-rol’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme