Let’s see: dit zijn alle soorten schaamlippen die er bestaan

Body Rachelle Abbas 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Er zijn verschillende namen die aan het gebied down under gegeven kunnen worden, poes, vjayjay, poenie, flamoes: noem maar op. Maar naast die verscheidenheid aan (koos)namen, zijn er ook talloze vagina’s zelf. Er zijn namelijk wel vijf verschillende type schaamlippen.

We kunnen over het algemeen vijf verschillende soorten vagina’s categoriseren, volgens Mel. Zij heeft jarenlang in een waxsalon gewerkt en is heel wat schaamlippen tegengekomen.

Verschillende soorten schaamlippen

Ben je benieuwd bij welke club jij hoort? Let’s find out:

1. Ms. Barbie

soort-schaamlippen

Als schaamlippen getekend moesten worden in een stripboek, zagen ze er waarschijnlijk zou uit. Dit zijn de lippen zoals de meesten onder ons ze verwachten, het is dan ook het ideaalbeeld van de vagina dat veel vrouwen hebben. Als het er anders uitziet down under denken veel vrouwen dan ook dat ze een ‘rare’ vagina hebben, maar niets is minder waar. Dit is namelijk de minst voorkomende vagina van alle soorten.

2. Ms. Curtains

schaamlippen-soort

Ms. Curtains is juist de meest voorkomende soort schaamlippen. De binnenste schaamlippen steken naar buiten. Bij sommige vrouwen hangt er veel schaamlip naar buiten, bij de ander wat minder.

3. Ms. Horseshoe

schaamlippen-soort

Deze naam klinkt een beetje oneerbiedig, maar deze soort komt aan zijn naam door de vorm van de lippen die – je zou het bijna vermoeden – op een hoefijzer lijken. De vagina is bovenaan breder dan onderaan. De buitenste schaamlip is daardoor ‘open’ aan de bovenkant (waardoor de binnenste schaamlippen zichtbaar zijn) en gesloten aan de onderkant.

4. Ms. Puff

schaamlippen-soort

Deze soort lijkt wat op de Ms. Barbie, maar het verschil zit hem in de afstand tussen de buitenste schaamlip en het schaambeen. De lippen zijn daardoor wat voller dan de Ms. Barbie schaamlippen. De Ms. Puff kan twee soorten lippen hebben: dun en staf, of dik en stevig.

5. Ms. Tulip

schaamlippen-soort

Last, but zeker not least zijn de Ms. Tulip lippen van Ms. Tulip. Deze soort heeft zijn naam te danken aan het feit dat het lijkt alsof er een bloem aan het bloeien is. Deze vagina lijkt weer wat op de Ms. Curtains. De binnenste lippen hangen over de gehele lengte een klein beetje buiten de buitenste schaamlippen.

Zo zie je maar weer: elke vjayjay (of hoe jij het noemen wilt) ziet er anders uit, maar je bent niet de enige met een bepaalde vorm. Schamen voor de schaamlip is nergens voor nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme