Verse mama Emma Roberts had dit toch wel het liefst gehoord vóórdat ze moeder werd

Lifestyle Sophie Nortier 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ook de sterren krijgen bij nieuw ouderschap een boel voor hun kiezen. Zo had Emma Roberts het toch wel fijn gevonden als iemand haar dit wat eerder had verteld…

Als je zwanger bent lees je ontzettend veel over het ouderschap en je vriendinnen en familie praten honderd uit over hoe je het het best kunt aanpakken. Maar toch, wanneer je eenmaal bevallen bent en zelf voor een klein wezentje zorgt word je nog regelmatig overvallen door het ouderschap.

Emma Roberts over het ouderschap

Nieuwbakken moeder Emma Roberts (je weet wel, van die heerlijke film Holidate) heeft precies hetzelfde. Zij is nu sinds februari moeder van haar zoontje Rhodes en leert elke dag weer iets nieuws. In een interview met Jamie Lee Curtis kreeg zij de vraag gesteld ‘Wat zou je willen dat iemand je vooraf had verteld over het ouderschap?’.

En ondanks dat Roberts slechts een paar weken moeder is, gaf ze het antwoord waar velen van ons pas achterkomen wanneer de kids uit huis zijn. ‘Ouderschap is iets waarvan je vaak het idee hebt dat je iets niet helemaal goed doet, maar je wordt er elke dag iets beter in. Twijfel je? Wees dan vooral lief voor je kind en jezelf’ aldus Roberts.

Babyboom: deze celebrities verwachten een kleintje in 2021!

Wees niet te streng voor jezelf

En wat ons betreft slaat ze daar de spijker op z’n kop. Want we zijn vaak zo ontzettend streng voor onszelf, zeker als het over ouderschap gaat. We kunnen het niet altijd 100% goed doen, maar als je een keuze maakt vanuit liefde voor je kind en jezelf, is dat het beste wat we kunnen doen.

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Emma Roberts (@emmaroberts)

Natuurlijk zul je van tijd tot tijd, ook vanuit liefde, een keuze maken die je later liever anders had gedaan. Maar kijk er niet op terug als een grove fout, enkel als een van de vele leermomenten die je als moeder door zult gaan. Net als je eigen moeder bij jou.

6 Levenslessen die we kunnen leren van Chrissy Teigen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme