Wil je zien: deze peuter kan zwemmen, zonder zwembandjes

Kinderen Lisa van den Akker 15 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is misschien wel je grootste nachtmerrie; je kind dat zonder zwembandjes om in het water belandt. Toch geldt dat niet voor alle ouders, zo blijkt wel als we kijken naar het Instagram-account van de Amerikaanse Maddy Partin. Haar peuter zwemt er namelijk lustig op los in het zwembad, zonder bandjes.

De tweejarige Everett is in ieder geval totaal niet bang voor water, op de filmpjes van Maddy is te zien hoe hij met een brede grijns op zijn gezicht in het water springt, naar de andere kant zwemt en weer op de kant klautert. Het is een bizar tafereel om te zien en niet iedereen is dan ook enthousiast over de aanpak van deze moeder.

Een peuter die kan zwemmen

Zo schrijft Maddy zelf dat ze veel negatieve reacties krijgt van mensen: “Het aantal mensen dat zich ongemakkelijk voelt bij het zwemmen van mijn tweejarige is verbazingwekkend. Daarom moeten we onze kinderen leren zwemmen, drijven en overleven in het water. Laten we zwemmen voor alle leeftijden het nieuwe normaal maken!!”, schrijft ze.

Leren drijven

Daarbij schrijft ze ook dat Everett weet hoe hij moet drijven, onder toezicht staat en dat hij weet hoe hij omhoog moet komen om op adem te komen. De kleine waterrat springt dan ook niet zomaar zonder training in het water. Zijn moeder schrijft dat hij al van baby af aan zwemles krijgt en zo heeft geleerd om te drijven. Op een andere video is te zien hoe de éénjarige Everett het zwembad wordt in geslingerd door zijn zwemlerares en weer boven komt drijven.


Wij vinden het bijzonder (en dat is zacht uitgedrukt) om de beelden te zien, maar voor Maddy en Everett blijkt het de normaalste zaak van de wereld. Wil jij nu ook dat jouw kind watervrij wordt? Overweeg dan eens om een cursus babyzwemmen of peuterzwemmen te gaan volgen.

Eerder vertelden we je al een aantal redenen waarom babyzwemmen een goed idee is. En ook peuterzwemmen is volgens Nicole Hoogwerf (voormalig directeur van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond) een goed idee. Wanneer je zoon of dochter dan moet starten met de reguliere zwemles? Die adviesleeftijd ligt op zo’n 4,5 tot 5 jaar oud.

Olympisch kampioen geeft tips om veilig te zwemmen met kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme