Evelien (38): ‘Mijn vierde kind is wéér een zoon’

Ouderschap Laura Saija 1 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Tijdens haar eerste zwangerschap had Evelien al voorkeur voor een meisje, maar toen kreeg ze een zoon. Tot haar grote verdriet heeft ze nooit een dochter mogen krijgen, want haar vierde en laatste kind is ook een jongen. “Ik hoopte gewoon echt dat het een meisje was.”

“Bij de eerste zwangerschap ging mijn voorkeur uit naar een meisje. Ik zag het gewoon helemaal voor me om heerlijk uren te tutten en meisjesdingen te doen.

Mijn vierde kind is wéér een jongen

Toen we er bij de geslachtsecho achter kwamen dat het een jongen was, vond ik dat natuurlijk ook hartstikke leuk. Ik was niet teleurgesteld, dat ik geen meisje kreeg.

Mijn eerste zoon werd geboren en mijn man en ik zaten op een grote blauwe wolk. Anderhalf jaar later raakte ik in verwachting van onze tweede zoon. Ik vond het fantastisch, twee broertjes voor altijd beste vrienden konden zijn.

Stiekem hopen

Inmiddels was ik echt een boys mom. Ik vond het leuk om ze stoer aan te kleden en om ze lekker te laten ravotten. Na een aantal jaar begon het te kriebelen. We wilden heel graag een derde kindje en ik zag hoe leuk mijn man Jeroen met de jongens speelde.

Ik raakte opnieuw zwanger en stiekem hoopte ik dat het deze keer een wel een meisje zou zijn. Voor mij zou het een perfect plaatje zijn, twee jongens en een meisje. Op vakanties zou Jeroen met de jongens een dagje naar een pretpark kunnen, terwijl mijn dochter en ik gingen shoppen.

Roze kleding

Naarmate de zwangerschap vorderde, nam het verlangen naar een dochter alleen maar toe. Ik had ook een onderbuikgevoel dat het deze keer een dochter was. In winkels keek ik naar roze kleding en mijn oog viel op poppen en haarspeldjes voor meisjes. Toen we de twintig weken echo hadden, kregen we het geslacht te horen.

Wat bleek, het was weer een jongen. Mijn onderbuikgevoel klopte helemaal niet, ik kreeg weer een zoon. Ik moet toegeven dat ik verdrietig was, dit was misschien wel mijn laatste kind en de kans dat ik ooit een dochter zou krijgen werd steeds kleiner. Jeroen vond het fantastisch, weer een jongen.

Weer een zoon

Negen maanden later raakte ik ongepland opnieuw zwanger. Eigenlijk hadden we min of meer al besloten dat we het bij drie kinderen zouden laten, maar een vierde kind was welkom. De wens voor een dochter begon wel meteen weer op te borrelen. Het werd bijna een obsessie en zodra het kon lieten we een geslachtsecho maken.

Bij de echo was ik heel nerveus, ik wilde het niet laten merken maar ik hoopte gewoon echt dat het een meisje was. Ik weet nog goed, dat het me allemaal veel te langzaam ging. Mijn hart bonsde in mijn keel terwijl de echoscopiste haar handschoenen aan deed en de eerste beelden op de monitor verschenen. Ik durfde bijna niet te kijken, het leek minuten te duren voordat ze uiteindelijk vertelde dat het een  jongen was.

Gefeliciteerd, het is een zoon

‘Gefeliciteerd, het is een zoon’, zei ze blij. Ik wist niet waar ik moest kijken. Jeroen keek mij aan en maakte een flauwe grap over een elftal beginnen. Op dat moment barstte ik in tranen uit. Waarom maakte hij een grap? Hier was niks grappigs aan. Dit was mijn laatste zwangerschap en de kans op een dochter zat er voor mij gewoon niet meer in.

Het heeft wel een paar maanden geduurd voordat ik weer blij kon zijn met de zwangerschap. We hebben vier gezonde jongens, wat wil een mens nog meer? Toch voel ik een steek in mijn hart als ik een moeder met haar dochter zie lunchen. Ik zal later nooit een dochter hebben om zoiets mee te doen.”

Veelgestelde vraag: hoe kun je zwanger worden van een zoon?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme