Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Algemeen 20 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Vijf tekenen dat je BH toch écht te klein is

Onze kasten liggen er vol mee: van spannende lingeriesetjes tot handige sportexemplaren. Welke BH jij ook draagt, je wilt er zeker van zijn dat je de juiste maat draagt. Wellicht ervaar jij namelijk wel klachten die erop wijzen dat je BH toch nét iets te klein is.

De volgende klachten kunnen er namelijk op duiden dat je waarschijnlijk beter een grotere maat kan aanschaffen.

Te kleine BH

Hier kun je aan merken dat je een te kleine BH draagt:

1. Je huid is geïrriteerd

Als je te strakke kleding draagt kan dat huidproblemen veroorzaken. Van roodhuid tot aan vervelende oorzaken: je huid krijgt behoorlijk wat te verduren als jij een te strakke BH draagt. Dermatoloog Dr. Downes legt uit dat er nare bacteriën kunnen ontstaan, wat vervolgens kan leiden tot huidproblemen. Vooral op warme zomerdagen of met sporten kan dit vervelend uitpakken.

2. Je zit steeds te frunniken

Ken je het gezegde ‘als de schoen past, voel je je voet niet’? In het taoïsme wordt daarmee bedoeld dat als een situatie ‘juist’ is, dat je er niet over nadenkt. Zo is dat ook met je BH: je zou hem eigenlijk niet hoeven voelen. Als je merkt dat je er vaak aan frunnikt, dan kan het zijn dat je BH te klein is.

11 veel voorkomende problemen bij borstvoeding en tips om ze op te lossen

3. Je hebt last van maagzuur

Van maagzuur? Jazeker. Een te kleine BH kan gaan knellen, waardoor je last kan hebben van verteringsproblemen. Je kunt dan bijvoorbeeld last hebben van brandend maagzuur, of een prikkelbare darm.

4. Je hebt hoofdpijn

Een te strakke BH (en met name te strakke bandjes) kan ervoor zorgen dat de bloedtoevoer niet optimaal is, waardoor je last kan krijgen van spanningshoofdpijn

5. Je borst ‘puilt uit’

Oftewel: je borst valt niet in de cup, maar ‘puilen’ er aan de bovenkant, of zijkanten uit, waardoor je BH niet mooi aansluit.

Is het veilig om op je buik te slapen als je zwanger bent? Dit is het antwoord!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Healthline

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme