5x dít voedsel zorgt voor een verhoging van jouw libido

Relatie Kiki Meijer 24 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb jij de laatste tijd helemaal geen zin meer in seks? Het is een veelvoorkomend probleem, maar wist je dat de oorzaak vaak ligt bij het voedsel wat we eten. Wil jij jouw libido op een natuurlijke manier verhogen? Dat kan. Er zijn bepaalde etenswaren die jouw libido even een boost kunnen geven.

De hormonen oestrogeen, progesteron en testosteron spelen een grote rol bij je libido. Deze geslachtshormonen kunnen uit balans raken door de dingen die we eten. Je libido kan daardoor verhogen, maar dus ook verlagen.

Libidoverhogende voeding

Dit voedsel zorgt voor een natuurlijke verhoging van jouw libido.

1. Oesters

Dit zal je vast weleens hebben gehoord en dat is niet voor niks, want het is echt zo. Oesters zijn een goed voorbeeld van een afrodisiacum. Afrodisiaca zijn middelen die seksueel stimulerend werken. Ze bevatten lustopwekkende stoffen. Oesters zijn rijk aan zink. Zink zorgt voor de regulering van testosteron in het lichaam en voor een verhoogde vruchtbaarheid. Smullen maar!

2. Saffraan

Saffraan is één van de allerduurste specerijen van de wereld. Het komt oorspronkelijk Zuidwest-Azië en wordt vanuit de traditionele geneeswijze ingezet om de seksuele activiteit van de vrouw te verbeteren.

Je kan saffraan toevoegen aan een kop warme melk of thee. Saffraan helpt ook bij het reguleren van de menstruatiecyclus en de vruchtbaarheid.

3. Appels

An apple a day, keeps the doctor away. Een appel is niet alleen heel gezond, het kan ook jouw seksleven een enorme boost geven.

Dit komt door het zogenaamde stofje floridzine. Het lijkt op het het vrouwelijke geslachtshormoon oestradiol wat er mede voor zorgt dat vrouwen opgewonden raken.

4. Goji bessen

Deze verleidelijk bessen blazen jouw seksleven een nieuw leven in. Ze behoren niet alleen tot de superfoods, maar werken lustverhogend voor zowel man, als vrouw.

Het zorgt voor de verhoging van het testosterongehalte bij de man en de vrouw. Ook verbeteren ze je stemming, welzijn en algehele uithoudingsvermogen. Allemaal niet geheel onbelangrijk voor een optimaal seksleven.

5. Pure chocola

Van de sensuele smaak van chocola kan iedereen genieten, maar dat is niet de enige sensualiteit waar het bij blijft. In chocola zit namelijk het stofje fenylalanine. Deze liefdespeptide maakt jouw lichaam in kleine hoeveelheden aan, maar wanneer je chocolade eet zal de productie van dit stofje toenemen.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die minstens één blokje pure chocolade eten per dag, een hoger libido hebben en over het algemeen beter seksueel functioneren.

Van drop tot popcorn: deze voeding heeft een negatief effect op je libido

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme