9x hier heeft iedere ouder met een zomerbaby profijt van

Baby Sanne Verweij 4 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

De zomer is ein-de-lijk in zicht. De zon begint de schijnen, de vogeltjes te fluiten en misschien lig jij wel met een dikke buik te wachten om je zoon of dochter straks te ontmoeten. Zwanger zijn in de hitte is misschien geen pretje, maar er zitten toch ook een hoop voordelen aan het hebben van een zomerbaby.

Jouw baby die in de zomer is geboren of deze zomer wordt geboren, brengt niet alleen de zon met zich mee. Er zitten ook nog een heleboel andere voordelen aan te komen.

De voordelen van een zomerbaby

1. Buik verstoppen

Als je in de wintermaanden zwanger bent, kan je je beginnende buikje nog prima verstoppen. Een paar laagjes kleding extra valt niemand op!

2. Flip flops

Last van dikke enkels? Dat is in de zomer geen probleem: pak gewoon de slippers erbij. Nog een bijkomend voordeel is dat je ook niet hoeft te bukken.

3. In de watten gelegd

Met de voetjes omhoog en genieten van die zon in de tuin. Zo kom je je verlof zeker wel door. Als je dan extra veel ijs eet, zegt niemand er wat van.

4. Het zonnetjes schijnt of eh.. brand

Als jij gek op de zomer bent zijn die zonnestralen op je gezicht fijn, maar hou je niet van al die hitte? Tja, dan wordt het even doorzetten.

5. Gratis vitamines

Wat het zonnetje nog meer doet? Zorgen voor extra vitamine D, wat helpt met de weerstand en het versterken van de tanden, botten en spieren van jou en je zomerbaby. Dat krijg je dan maar mooi gratis.

6. Vroeg opstaan, laat slapen

Als je baby vroeg wakker wordt, zijn de vogels al aan het fluiten. Dat maakt vroeg wakker zijn in de zomer een stuk minder erg dan wakker liggen in je donkere hol in de winter.

7. Kleine kleertjes

Omdat het een stuk warmer is, hoef je geen uren kwijt te zijn met het aantrekken van al die lagen kleding. De dekentjes kunnen ook weer de kast in. Alleen een hoedje op en jullie zijn de deur uit.

8. Erop uit

Gezellig samen met z’n allen erop uit doe je toch een stuk sneller in de zomer. De baby even in een draagzak hijsen en een stukje lopen over het strand of gezellig naar het terrasje met de kleine in de kinderwagen. En dan maar hopen dat hij doorslaapt…

9. Verjaardagsseizoen

Dit seizoen schreeuwt om de leukste feestjes. Elk jaar weer weet je al dat het hartstikke goed weer zal zijn op je kinds verjaardag en kunnen jullie buiten zijn leven gaan vieren. Dankjewel, lieve zomerbaby.

Zonnetje op het bol: 51 meisjesnamen voor jouw zomerbaby

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme