Momentje voor jou en je peuter: 7 x de leukste voorleesboeken

Algemeen Maaike van de Graaf 16 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Voorlezen is onwijs belangrijk voor de ontwikkeling van je kleintje en dus kan je niet vroeg genoeg beginnen samen met je kind de boeken in te duiken. Een paar leuke voorleesboeken zijn dan natuurlijk hartstikke welkom.

We delen er zeven waar jij en je peuter veel plezier aan gaan beleven!

Voorleesboeken voor je peuter

Het in alle rust gezellig samen zijn, lachen om het verhaaltje en er samen op los fantaseren. Even exclusieve aandacht voor elkaar. Zo leert je kind op een speelse manier zijn fantasie te gebruiken, woordjes goed te plaatsen, vragen te stellen en eventueel antwoorden op vragen goed te formuleren.

1. Ik zou wel een kindje lusten

Dit verhaal gaat over een kleine krokodil die weleens een kindje zou lusten, al vindt hij bananen ook best lekker – die krijgt hij elke dag om groot en sterk van te worden. Op een dag wil hij dat niet meer eten omdat hij trek heeft in een kindje. Hij ziet op een dag een meisje en wil haar eten, maar het meisje roept dat hij echt nog wat moet eten als hij ooit groot wil worden, terwijl ze hem weer in het water gooit. Opeens vindt hij bananen heel lekker, omdat hij groot en sterk wil worden.

voorleesboeken
Bron: Bol.com

2. Welterusten allemaal

Dit is een mooi voorleesboek van Chris Haughton, bekend van Mama kwijt. Als de zon onder gaat zijn alle dieren moe, behalve eentje. Die wil eigenlijk nog spelen, maar niemand heeft er nog puf voor. Is de kleine beer eigen lijk niet meer slaperig dan hij denkt? Dit boek is eenvoudig, bevat herhalingen en veel humor.

welterusten allemaal
Bron: Bol.com

3. Ontbillenbijt

Ontbillenbijt is een ondeugend voorleesboek over een kleine tijger die overal zijn tanden in wil zetten. Hij heeft geen zin meer in havermout als ontbijt, hij wil ontbillenbijt. Het prentenboek is geschikt voor peuters én kleuters, staat vol grapjes waar jij ook om moet lachen en het is gedrukt in vrolijke, frisse kleuren.

ontbillenbijt
Bron: Bol.com

4. Zebra, waar ben je?

Zebra, waar ben je? is onderdeel van de populaire peuterserie Waar ben je? van Ingela P Arrhenius. In dit boek zitten alle dieren uit de dierentuin verstopt achter de flapjes. De flapjes zijn gemaakt van vilt: lekker zacht én stevig. Een zoek-en-vind-boekje voor de allerkleinsten, met een spiegeltje op de laatste pagina.

zebra waar ben je
Bron: Bol.com

5. Papa, pak je de maan voor mij?

Dit voorleesboek is een prentenboek van de maker van Rupsje Nooitgenoeg. Een meisje wil graag met de maan spelen, maar de maan is heel hoog en zelf is ze te klein om erbij te kunnen. Er wordt in dit boek op speelse wijze aandacht besteed aan begrippen als klein, groot, hoog en laag.

voorleesboek
Bron: Bol.com

6. Ssst! De tijger slaapt

Dit boek is een verrassend en interactief prentenboek. De tijger slaapt en niemand wil haar wakker maken, maar alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg… De lezer moet in dit boek helpen, want de dieren hebben hulp nodig.

de tijger slaapt
Bron: Bol.com

7. De Gruffalo

Een kleine muis komt in een bos allerlei dieren tegen die hem willen opeten, maar hij vertelt een verhaal over een eng monster dat Gruffalo heet en maakt hen bang. Uiteindelijk blijkt de enge Gruffalo echt te bestaan. Kinderen zullen door herkenning snel zinnen willen afmaken of herhalen en het rijm bevordert het gevoel voor taal.

gruffalo
Bron: Bol.com

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen