Bye bestie: ben jij misschien jullie vriendschap ontgroeid?

Lifestyle Valéry de Voijs 5 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

We hebben er allemaal wel eentje: een vriendin van vroeger. Een vriendschap ontstaan op de basisschool of middelbare school. Ze was altijd je beste vriendin, en als iemand je nu zou vragen of jij een bestie hebt zul je zonder aarzelen haar naam zeggen. Omdat je dat nu eenmaal gewend bent. Want diep van binnen vraag je je af of jullie eigenlijk nog wel goed bij elkaar passen

Er is ondertussen al een hele tijd voorbij gegaan, en misschien zijn jullie wel uit elkaar gegroeid. Toch blijven jullie dat maandelijkse uitje erin houden, en bellen jullie nog regelmatig. Waarom? Gewenning. Want als je heel eerlijk bent: zou je nu nog steeds vriendinnen met haar zijn als je haar nu zou ontmoeten?

Beste vriendin

Als jullie naast de gebruikelijke roddels over oude kennissen niet meer zoveel te bespreken hebben zijn jullie misschien wel iet teveel uit elkaar gegroeid. Hier kun je het aan merken:

1 . Jullie zijn heel vaak te druk

We snappen het, we zijn veel drukker dan vroeger. Op de middelbare school konden jullie urenlang op haar slaapkamer moed verzamelen voordat jij naar de huistelefoon van die leuke jongen belde. Tegenwoordig run jij een gezin, houd je je huishouden enigszins in het gereel, doe je braaf je bilspier oefeningen in de gym, en doe je je best op je werk. Wil je haar toch in je leven houden? Spreek dan af om wat vaker tijd voor elkaar vrij te maken

2. Je hebt behoefte aan nieuwe vriendschappen

Je leven is door de jaren heen natuurlijk behoorlijk veranderd, waardoor je ook andere mensen aantrekt. Als jij bijvoorbeeld een kleine hebt, en jouw beste vriendin nog als single bird door de kroegen zwerft, is het logisch dat je meer behoefte aan hebt aan vriendinnen met dezelfde levensstijl. Denk er in ieder geval bewust over na. Hoeveel waarde hecht jij aan jullie vriendschap, naast die nieuwe vriendinnen?

3. Jullie hebben niets gemeen

Nouja, het enige wat jullie delen is jullie verleden. Jullie hoeven echt niet altijd dezelfde mening te delen maar als jullie letterlijk niets meer gemeen hebben kan het best lastig zijn om gesprekken op gang te houden, adviezen te geven/krijgen, of je diepe gevoelens te delen. Dan kan ze best nog wel een leuke vriendin zijn om een avondje wijntjes te drinken op het terras, maar dan zal ze niet meer die mooie plek van een bff vervullen.

4. Jullie kunnen je niet over een ruzie heenzetten

Jullie hebben die ruzie uitgepraat. Elkaar een dikke knuffel gegeven. Gezegd dat het ‘vergeven en vergeten’ is. Maar als je haar selfie op social media voorbij ziet komen krijg je niet bepaald warme gevoelens. Waarschijnlijk omdat jij je nooit he-le-maal over dat akkefietje heen hebt kunnen zetten (en dat terwijl vrouwen trouwens gemakkelijker lijken te vergeven dan mannen) Er lijkt een klein barstje in jullie vriendschap te zijn ontstaan die (als jullie dit nooit meer écht naast jullie neer kunnen leggen) waarschijnlijk niet meer zal helen.

5 x waarom iedere vrouw een vriendschap met een man kan gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme