5 x waarom iedere vrouw een vriendschap met een man kan gebruiken

Persoonlijk Janneke Juffermans 15 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Veel vrouwen hebben naast vriendinnen ook vriendschappen met mannen. En hoewel sommige mensen zeggen dat het niet kan, vriendschap tussen de seksen, omdat er dan altijd een van de twee meer wil, hoeft dat niet. 5 x waarom iedere vrouw een mannelijke vriend kan gebruiken.

1. Een ander perspectief

Hij kan je het mannelijk perspectief geven als je bijvoorbeeld ruzie hebt met je vriend. Dikke kans dat hij zijn standpunt ook begrijpt (net zoals dat van jou) en daarmee jou helpt om er daarna constructief met je vriend over te praten.

2. Geen heimelijke vergelijking of competitie

Hij is niet jaloers op je uiterlijk, succes, of andere dingen. Waar vriendinnen soms ook wat steekjes van jaloezie naar elkaar voelen en zichzelf openlijk of minder openlijk met elkaar kunnen vergelijken, heb je daar bij een mannelijke vriend geen last van. Jij bent jij en hij is hij en dat is helemaal prima.

Geen relatie, geen vriendschap, maar net er tussenin: werkt dat?

3. Bescherming

Het is misschien niet de meest geëmancipeerde reden, maar wel een realistische, helaas. Je bent altijd veilig als je met hem over straat loopt. Geen gedoe met andere mannen, en dat is heerlijk rustig.

4. Een andere kant van jezelf laten zien

Bij een man kun je soms makkelijker een andere kant van jezelf laten zien dan bij een vrouw. Competitie, voor je eigen weg gaan of uitspreken dat je ergens van baalt, is vaak lastiger in een vrouwenvriendschap dan bij een vriendschap met een man.

8 tekenen die aangeven dat dit een vriendschap voor het leven is

5. Hulp die alleen een man kan bieden

Hij kan je helpen met zware klussen in huis (als hij dat wil) en je bijvoorbeeld single bent. Al schijnen mannen dat zelf meer als nadeel te zien.

En: nog meer voordelen:

12 voordelen van een mannelijke vriend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Nu

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme