6x welk type lover ben jij tussen de lakens?

Relatie Lisa van den Akker 16 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

We zijn allemaal unieke persoonlijkheden, met onze eigen voorkeuren en manieren. Logisch dus dat je dat ook terug ziet tussen de lakens. Als het aankomt op wat voor een bedpartner jij bent kunnen we een aantal verschillende types onderscheiden. Wij zetten ze voor je op een rij.

De een houdt van experimenteren, de ander vind het prima om iedere keer hetzelfde standje te doen. Zoveel mensen, zoveel wensen zullen we maar zeggen. Maar welk type sekspartner ben jij nu eigenlijk?

Welk type sekspartner ben jij?

Volgens seksuologe Vanessa Marin zijn er verschillende types te onderscheiden in bed. Wij vertellen je graag zes van deze door haar benoemde types. In welke herken jij jezelf?

1. De onderzoeker

Voor jou is seks één groot avontuur. Je wilt graag nieuwe dingen proberen, zelfs als je niet zeker weet of je het lekker zal vinden. Voor jou staat seks vooral voor plezier maken, dus pakte je onderzoekje niet goed uit, dan lach je er gewoon om.

2. De fair-trader

Voor jou is het belangrijk dat de seks gelijkwaardig is. Je wilt graag net zoveel ontvangen als je krijgt. Maar dat niet alleen, je wil ook dat je partner net zoveel zin in de vrijpartij heeft als jijzelf. Is je partner bijvoorbeeld een beetje afgeleid, dan kan dat voor jou een enorme afknapper zijn.

3. De gever

Jij voelt je gelukkig als je partner het fijn heeft in bed. Daarom geef je liever dan dat je ontvangt. Je bent vooral bezig met het verwennen van je partner en hebt moeite met het omdraaien van die rollen. Als jij de ontvanger bent kun jij je namelijk ongemakkelijk voelen.

4. De romanticus

Voor jou draait seks om romantiek. Het liefst heb je bij elke vrijpartij de kaarsjes en een romantisch muziekje aan. Je vindt het fijn om tijdens de seks een emotionele connectie te voelen en je partner te vertellen hoe veel je van hem of haar houdt.

5. De planner

Jij houdt ervan als dingen volgens plan verlopen. Seks staat (misschien niet letterlijk) in je agenda en als je bezig bent wil je het liefst handelen in een bepaalde volgorde. Spontane seks is dan ook niets voor jou, jij weet graag van te voren waar je aan toe bent.

6. De genieter

Seks is voor jou genieten, je hebt dan ook graag en vaak seks. Voor jou draait het vooral om lichamelijk genot en een emotionele band is daarvoor niet altijd nodig. Een one night stand kan daarom prima voor je werken.

Lees ook:

5 tips voor een spannender seksleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme