Welk type seks hebben jullie sinds jullie ouders zijn?

Relatie Redactie 21 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

Sla een kamasutra-boek open en jullie kunnen jaren zoet zijn met het opbeuren van jullie seksleven. Maar ehm, hoe zat het er ook alweer mee sinds de kinderen er zijn? Nou, dan heb je dus waarschijnlijk een van deze typen seks.

Weet je nog, toen jullie zo verliefd waren en niet van elkaar af konden blijven? Misschien is dat nog steeds het geval, alleen de intimiteit kan weleens belemmerd worden door jonge kinderen. Je dacht dat nummer 1 in diepe slaap was, totdat hij smekend begon te roepen: ‘Mama, eng! Droom!’ Dag nachtelijke escapade.

1. Jullie hebben seks, maar eigenlijk niet

Hier bedoelen we mee dat jullie seks hebben, maar dat een van de twee duidelijk geen zin heeft. Je doet het omdat het moet, maar eigenlijk zit je de dag nog eens rustig door te nemen, vraag je je of waarom je nog niet slaapt en denkt aan wat morgen komen gaat.

Waarom een ‘goede relatie’ dodelijk is voor je seksleven

2. De-baby-slaapt-seks

Dit is meestal in het weekend als jullie allebei thuis zijn en wanneer jullie kleine spruit een middagdutje doet. Oh, plus je moet niet nog andere kinderen hebben rondrennen.

Zet je man niet onder druk door te roepen: ‘We hebben nog maar 32 minuten’, want dat komt de romantiek niet ten goede. Probeer ervan te genieten, kies een ander object dan het bed uit en zorg ervoor dat jullie naakt zijn. Zo wordt een ‘vluggertje’ voor herhaling vatbaar.

3. Jullie-kind-slaapt-tussen-jullie-in-seks

Jullie sneaken allebei uit bed, als de kleine slaapt, en dribbelen richting een andere kamer. Wel uitkijken dat je kind niet wakker wordt, want straks staat-ie opeens in de woonkamer. Oeps.

4. Verjaardagsseks

Wij willen wel een nieuw parfum, een tas of iets anders wat we goed kunnen gebruiken. Mannen zijn iets minder happig op shoppen. Daarentegen hebben ze wel een andere wens.

5. Jullie-hebben-nog-steeds-goede-seks-seks

Kinderen of niet, jullie doen het gemiddeld nog zo’n 3 keer per week en eigenlijk wordt het alleen maar beter.

6 redenen waarom vrouwen (soms) niet kunnen klaarkomen

6. Opeens-is-het-moment-daar-seks

Er zijn dagen dat je gewoon heel opgewonden bent, ondanks het feit dat er gillende kinderen om je been hangen, dat er nog 3 wassen moeten worden gedraaid of dat je aan het koken bent. Je kijkt naar je man en je vindt hem gewoon reuzeaantrekkelijk. Je wil hem. Nu. Hou dit gevoel even vast tot de kinderen op bed liggen.

7. Geen seks

We hopen het niet, maar we begrijpen dat je moe bent, echt. Toch is het verstandig om van seks prioriteit te maken. Met deze 10 tips hou je je relatie up to date wanneer jullie kinderen hebben.

7 manieren om meer uit je seksleven te halen, volgens een therapeut

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen