Lekker voor jou én voor de kids: whipped lemonade is het drankje van de zomer

Recepten Sharon van der Werf 31 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Dankzij TikTok hebben we weer een heerlijk recept voor deze zomer op de kop getikt. Heb je al eens gehoord van whipped lemonade? Dit drankje gaat al een tijdje hartstikke viral en we snappen wel waarom. Dit drankje smaakt heerlijk én ziet er goed uit. Wat wil een mens nog meer?

Drink jij toch liever koffie? Dan moet je deze koffie tonic eens geprobeerd hebben. We vertellen je er alles over in dit artikel: Move over espresso martini, dít wordt ons favoriete drankje deze zomer.

Whipped lemonade

In ‘t Nederlands wordt dit drankje ook wel ‘opgeklopte limonade’ genoemd, maar dat vinden we toch minder aantrekkelijk klinken dan whipped lemonade. Daarom blijven wij lekker de Engelste term gebruiken.

We zien whipped lemonade steeds vaker op de menukaart staan, maar voor een eigen versie van het drankje heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Ook gemakkelijk om thuis te maken dus! Hieronder vind je de ingrediënten voor vier glazen limonade.

  • 250 ml limonade (een citrus smaak is het lekkerst!)
  • 120 ml gezoete gecondenseerde melk
  • 1 citroen
  • IJsblokjes

Ook heb je voor het recept een blender nodig. Houd je niet van gecondenseerde melk, maar wel van kokosmelk? Dan zou je deze met elkaar kunnen vervangen.

Zo maak je whipped lemonade

Doe de limonade en de gecondenseerde melk in de blender, en voeg daar de ijsblokjes aan toe. Snijd daarna een citroen door midden en snijd er vier dunne schijfjes ter garnering vanaf. De rest van de citroen gebruik je voor het citroensap. Knijp de citroen boven de blender uit, en zet de blender aan totdat je een dikke substantie overhoudt.

Pak vier glazen, en schenk de whipped lemonade in de glazen. Garneer met de schijfjes citroen en eventueel nog met wat ijsklontjes voor een extra koud drankje. Et voila, jij hebt jouw nieuwe lievelingsdrankje gevonden.

Oh no – van dit verrukkelijke drankje krijg je dus de ergste katers ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme