Move over espresso martini: dít wordt ons favoriete drankje deze zomer

Gezondheid Sharon van der Werf 1 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben jij net zo gek op koffie als wij op de Famme-redactie? Dan ga je dit zomerse drankje ook te gek vinden. Wat ons betreft is koffie-tonic namelijk geen hype die op dit moment op Tiktok te vinden is, maar mag dit overal wel op het menu verschijnen.

Wist je trouwens al dat er een wetenschappelijke reden is waarom je van koffie, of juist van thee houdt? We vertellen er alles over in dit artikel.

Koffie-tonic als zomerdrankje

Dit drankje is speciaal voor iedereen die ook zo verknocht is aan z’n dagelijkse kopje koffie (of drie). Door dit drankje op het menu te zetten is het namelijk veroorloofd om nóg een bakkie pleur te zetten en daar worden we nou eenmaal heel gelukkig van.

Deze zomerse mocktail is wat ons betreft dé hit van de zomer en het drankje is ook nog eens hartstikke makkelijk te maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt is namelijk het volgende:

  • 200 ml tonic
  • 100 ml koffie of espresso
  • ijsklontjes

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Incapto Coffee® (@incapto_coffee)

Het recept is zo makkelijk dat we het eigenlijk niet uit hoeven schrijven, maar vooruit: schenk de tonic en de koude koffie bij elkaar in een Gin Tonic glas, voeg ijsklontjes toe en roer alles goed door elkaar.

Als je ‘m net zo mooi als in het glas hierboven wilt, leg dan eerst de ijsklontjes in het glas. Schenk daar de tonic op, en voeg vervolgens heel voorzichtig de koffie toe zodat de koffie op de tonic blijft liggen. Het is even oefenen, maar het resultaat mag er wezen.

Toch liever zin in een cocktail in plaats van deze alcoholloze variant? Voeg dan gerust een scheutje Gin toe. Het drankje zit immers toch al in een Gin Tonic glas.

Drankje met cafeïne

Ben je gevoelig voor cafeïne, dan raden we het af om deze mocktail/cocktail nog ‘s avonds laat te maken. Sterker nog, slechte slapers zouden eigenlijk na dit tijdstip geen cafeïne meer moeten drinken. Je kunt uiteraard wel cafeïnevrije koffie zetten en deze gebruiken in je nieuwe favoriete drankje.

Waarom je direct moet poepen na een kop koffie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme