Dit zijn de winnaars van De Baby Innovation Award: van kolf tot draagdoek

Ouderschap Wilma Groothuis 20 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Ze zijn bekend: de winnaars van De Baby Innovation Award 2023. Deze verkiezing is hét jaarlijkse evenement speciaal voor de babybranche en wordt georganiseerd door het blad BabyWereld en de Negenmaandenbeurs. Innovatieve producten werden genomineerd en de winnaars zijn bekend.

Ook dit jaar deden er veel innovatieve producten en ideeën mee, allemaal erg inspirerend om bepaalde gebieden wat betreft zwangerschap en ouderschap te vergemakkelijken.

De Medela Freestyle Handsfree kolf en The Jiffle wagon

Eén van de winnaars van De Baby Innovation Award, is de Medela Freestyle Handsfree kolf. Dit zijn draagbare opvangcups die zijn gevormd naar de bouw van de lacterende borst. Ze zijn comfortabel en lichtgewicht en door de vorm van de cups ondersteunen ze de borst beter. De melkkanalen worden niet dichtgedrukt, waardoor de melk beter kan stromen. Op deze manier kun je altijd handsfree kolven, waar je maar wil.

Koop de Medela Freestyle Handsfree kolf hier.

Een andere winnaar is The Jiffle wagon, een kinderwagen en tegelijkertijd een bolderkar. Er zit een autostoel in, een reiswieg, een zitting en een meerijd-plankje. Je hebt geen buggy meer nodig en je hebt ruimte voor al je spullen, door de afsluitbare opbergruimte. Een broertje of zusje kan zelfs nog meeliften op het meerijd-plankje: hoe ideaal als je er samen op uitgaat?

Lees hier meer over The Jiffle wagon.

De BeSafe Stretch B autostoel en The Birth Bear

Nog een winnaar is de BeSafe Stretch B autostoel, die je vanaf de geboorte kunt gebruiken tot je kind 7 jaar is, vanwege de extra beenruimte. De autostoel beschikt over de Exo frame constructie: die staat in verbinding met de vloer en de autogordel om tijdens een botsing krachten op te vangen. De autostoel houdt je kind de hele rit in dezelfde veilige zitpositie.

Koop de BeSafe Stretch B autostoel hier.

De vierde winnaar is The Birth Bear. Deze teddybeer heeft exact dezelfde lengte en geboortegewicht van je kind bij de geboorte. Op die manier kunnen zowel de ouders als het kind opnieuw voelen hoe het is om de pasgeboren baby in hun armen te hebben. Voor de ouders mooi en ontroerend om opnieuw te beleven, voor het kind een bijzonder en speciaal vriendje.

Lees hier meer over The Birth Bear.

De Pieni en de We-Too luieremmer

Een andere winnaar is Pieni, de kartonnen wieg met onderstel. Het product heeft Finse roots, aangezien ze in Finland al jaren baby’s in een kartonnen doos leggen. Zo krijgt elke baby een gelijke start. In Nederland was de Finse doos eerder geen optie, omdat er bepaalde eisen worden gesteld aan een wieg. De Pieni is niet zomaar een kale doos, maar een mooie en eigentijdse wieg.

Lees hier meer over de Pieni.

De zesde winnaar is de We-Too luieremmer, de verbeterde en vernieuwde luieremmer heeft een reukloze seal. Daarmee is hij helemaal reukloos en hygiënisch. Elke plastic zak kun je gebruiken in de emmer en er kunnen 25 luiers in. Ook handig: als je baby ouder wordt, kun je de luieremmer gebruiken als gewone afvalemmer.

Koop de We-Too luieremmer hier.

De Tricot-Easy draagdoek en de Bugaboo Giraffe

De zevende winnaar is de Tricot-Easy draagdoek, ideaal voor ouders die zonder ingewikkelde knopen hun baby willen dragen. Je doet hem makkelijk en snel aan, je klikt hem vast met één gesp zonder knoop. Hij is prettig als je onderweg bent en geen slierten in de weg wil hebben. Ook is de draagdoek gemaakt van 100 procent bio katoen.

Koop de Tricot-Easy draagdoek hier.

De laatste winnaar is de Bugaboo Giraffe, een stoel die gemakkelijk wordt aangepast, zonder hulpmiddelen daarvoor te gebruiken. Ideaal voor als je kind groeit, want het is de perfecte stoel voor alle kinderleeftijden. De stoel is stabiel en erg stevig en makkelijk verstelbaar door middel van een simpele klik. Daarna kun je de stoel uit elkaar schuiven naar een andere positie.

Koop de Bugaboo Giraffe hier.

Dit zijn de 7 babyproducten die je écht nodig hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme