Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Kinderen 15 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 7 babyproducten die je écht nodig hebt

Als je zwanger bent, is de kans groot dat nesteldrang vanaf een bepaald moment de overhand gaat nemen. Alles moet schoon, maar heb je ook al alles voor je baby in huis?

Bij sommige vrouwen begint het shoppen voor de kleine al bij een positieve zwangerschapstest. En de lijst kan eindeloos zijn! Kleertjes, flesjes, bedjes, luiers, speeltjes, knuffels, noem het maar op.  Je kan er rustig de volle negen maanden van je zwangerschap mee bezig zijn. Maar is het eigenlijk allemaal wel zo nodig? Wat zijn nou echt de essentiële producten?

Babyproducten die je écht nodig hebt

Volgens ons zijn dat in ieder geval deze zeven. Haal onderstaande producten op tijd in huis en je zit voor de eerste periode gebakken.

1. Een autostoeltje

Een absolute essential, want zonder kan je het ziekenhuis eigenlijk niet eens verlaten. De veiligheid van je baby op weg naar huis of een andere bestemming is het allerbelangrijkst. Investeer hier dus op tijd in, en installeer het eventueel al een keertje in je auto, zodat je weet hoe het moet.

2. Voeding

Hoe je je baby besluit te voeden, is helemaal aan jou. Borstvoeding en flesvoeding zijn beide goede opties. Dat melk een van de belangrijkste babyproducten is, moge duidelijk zijn.

Borstvoeding

Als je besluit je kindje te voeden met borstvoeding, is het belangrijk dat je hier een aantal zaken voor aanschaft. Denk bijvoorbeeld aan een paar goede voedingsbeha’s, een kolfapparaat en wat flesjes.

Flesvoeding

Als je je kindje met de fles wilt voeden, is het ook belangrijk om naast de fles ook uit te zoeken welke kunstvoeding je je kindje wilt geven. Koop deze alvast van tevoren in.

3. Luiers

Nog zo’n baby-basic waar je absoluut niet zonder kan. Maar wel iets dat komt in verschillende soorten en maten, dus verdiep je even in de verschillen. Kies je voor wegwerpluiers of juist voor uitwasbare? Ook babydoekjes zijn essentieel om aan te schaffen als zodra je luiers koopt.
Hou er in ieder geval rekening meer dat kleine baby’s soms wel tot 10 schone luiers per dag vereisen. Stock it up!

4. Babykleertjes

Je kan je baby niet naakt mee naar huis nemen, toch? Kleertjes zijn nou echt babyproducten waar je er wat van nodig hebt.
Daarnaast is het kopen van kleertjes misschien wel het leukste om te doen. Maar ook hiermee hoef je niet alle controle te verliezen.
Met een paar rompertjes, een broekje, truitje, een paar sokjes en mutsjes en een dik vestje kom je al een heel eind. Hou er echter wel rekening mee dat baby’s razendsnel groeien. Kleding kopen in 2 of 3 verschillende maten is dus handig.

5. Dekentjes

Denk hierbij een iets warmere dekentjes voor in het wiegje of babynestje, maar ook aan hydrofiele luiers. Deze all-rounders kan je voor alles gebruiken. Baker je baby er in, gebruik het bij het voeden of tijdens het verschonen.

6. Een slaapplek

Hoewel je baby waarschijnlijk de eerste periode het liefst op jouw schoot slaapt, is een eigen slaapplek voor je baby essentieel. Je kan denken aan een co-sleeper die je de eerste periode tegen je eigen bed aan zet, een eigen wiegje of misschien voor de eerste weken wel gewoon een babynestje, waar je kleintje zich veilig in voelt.

7. Veiligheidsproducten

Koop altijd voordat je baby er is alvast een babykitje met essentials zoals een thermometer, een nagelknippertje en andere basis babyproducten die je verloskundige je aanraadt.

5x slimme manieren om te besparen op je babyuitzet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme