Het is woensdagmiddag: 12x leuke (budgetproof) activiteiten om te doen

Kinderen Rachelle Abbas 24 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Het is weer het midden van de week: woensdag! Woensdagmiddag is het ideale moment om eens wat leuks te doen met het gezin. Op zoek naar wat inspiratie? Wij zetten de leukste (én goedkoopste) ideeën voor je op een rij:

1. Naar het bos

Verschillende soorten blaadjes verzamelen, bloemetjes spotten: het bos is eigenlijk elk seizoen mooi. In het voorjaar staat alles in bloei, in de herfst is het bos gevuld met rijke kleuren. Een boswandeling werkt voor het hele gezin ontspannend. En wat is er nou lekkerder dan even de in de buitenlucht en de natuur zijn?

2. Knutselen

Vroeger heb je het waarschijnlijk zelf ook vaak gedaan: geknutseld met alledaagse voorwerpen. Leuk om dat nu met je kids te doen! Kijk hier voor inspiratie. En als je toch naar het bos gaat, kun je daar ook bladeren en takken verzamelen om vervolgens de leukste knutselwerkjes mee te maken .

3. Bordspelletjes spelen

Haal alle oude bordspelletjes maar uit de kast! Het is heerlijk knus en gezellig om met het gezin bordspelletjes te spelen. Nog op zoek naar leuke bordspellen?

4. Naar het strand

Als het lekker weer is, is het natuurlijk heerlijk om op het strand te vertoeven. Maar ook met de wat koudere dagen is het lekker om een bezoekje aan de kust te brengen en even uit te waaien.

5. Een middag als prins(es), piraat of superheld(in)

Geef de kinderen de gelegenheid om zich op die vrije middag bij thuiskomst helemaal los te gaan in de verkleedkist en zich uit te dossen zoals zij dat graag willen. Met een beetje hulp van jouw kant toveren ze zichzelf om tot hun favoriete sprookjesfiguren. Of wie weet verkleden ze zich liever als mama en papa om vader en moedertje te spelen.

6. Dieren knuffelen

Ga gezellig met het gezin op woensdagmiddag naar de kinderboerderij. Je kunt natuurlijk ook naar een stadsboerderij gaan. Als de kids al wat ouder zijn, kun je ook kijken of het mogelijk is om een middag als vrijwilligers bij een dierenasiel mee te helpen de dieren te verzorgen.

7. Een boom planten in de tuin

Dit is de perfecte activiteit om te doen nu de kinderen nog jong zijn. Zo zien ze hun eigen boom (of plant) langzaam maar zeker groeien in de tuin en wordt het een onderdeel van hun jeugdherinneringen en hun herinneringen aan het ouderlijk huis. Bovendien kunnen jonge peuters al helpen in de tuin, ze kunnen bijvoorbeeld (een deel van de) tuin water geven. De oudere kinderen kunnen het leuk vinden om planten te zaden en te wieden en weer oudere kinderen kunnen helpen bij het selecteren van de planten of het ontwerpen van de tuin.

8. Een film-marathon

Soms kan het zo simpel zijn: Netflix aanzetten en genieten maar! We hebben een handig overzichtje gemaakt van de leukste kinderfilms op Netflix voor kinderen tot 4 jaar, en kinderen tussen 5 en 12 jaar.

9. Voorlezen uit jullie favoriete boeken

Lees je kinderen voor uit de kinderboeken die jouw favoriet waren toen je hun leeftijd had. En laat hen op hun beurt hun favoriete boeken kiezen om uit voor te lezen. Daar ben je wel even zoet mee!

10. Actief buitenspelen

Of het nu tikkertje, waterbalonnen- of sneeuwballen gooien wordt, hangt even af van de weersomstandigheden. Zolang er maar gelachen gerend en genoten wordt in de buitenlucht is de middag helemaal geslaagd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen