Ziek geweest? Dan kun je dit make-upproduct beter weggooien

Gezondheid Susan Dalstra 22 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Als je een van de velen bent die geveld is geweest door griep, weet je een ding zeker: dit nooit meer. Je hebt de bacteriën en ziektekiemen op al je make-upproducten verspreid, maar lipproducten zijn de grootste misdadigers.

Make-upproducten weggooien

Dat zegt gezondheid- en veiligheidsonderzoeker Morgan Statt van Consumer Safety. ‘Je zou absoluut al je lipproducten weg moeten doen als je ziek bent geweest’, stelt hij resoluut. ‘De omtrek van je lippen is een natuurlijke weg naar je luchtwegen, waardoor je extra risico loopt op infecties en ziekte.’ Daarbij kunnen lipproducten ook nog eens het Herpes-virus verspreiden.

Desinfecteren

Kan je het echt niet over je hart verkrijgen om je favoriete lippenstift weg te gooien? In dat geval kun je het bovenste topje van de lippenstift verwijderen met een tissue en de hele tube desinfecteren met een doekje met alcohol. Draai de lippenstift helemaal uit en laat het 30 seconden in een kopje alcohol staan en laat het vervolgens aan de lucht drogen.

Broeiplaats

Omdat de donkere, vochtige tube van een lippenstift de perfecte broeiplaats is voor bacteriën is de lippenstift weggooien uiteindelijk wel de veiligste optie.  Morgan is dan ook behoorlijk streng. ‘Je zit het veiligst als je cosmetica die je hebt gedeeld, gebruikte voor je ziek werd weggooit of al langer dan een jaar in je toilettas zitten.’

Kissable lips met Valentijn? Dr. Hauschka presenteert 6 nieuwe kleuren lippenstift

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme