Redactie
Redactie Horoscoop 17 mrt 2017
Leestijd: 4 minuten

Zo matcht een Vissen-kind met een Steenbok-, Waterman- of Vissen-moeder

Vissen-kinderen hebben een grote fantasie en verbeelding en zijn lief, rustig en behulpzaam.
 Hoe ze zich voelen hangt erg af van de stemming om hen heen. Dit kun je verwachten van je kleine Visje als jij een Steenbok bent.

Het Vissen-kind met een Steenbok-moeder

Water en aarde element bij elkaar

Een gevoelig kind met een verantwoordelijke moeder. Jij biedt je kind structuur en regelmaat. Fijn voor een visje dat alle kanten op zwemt.
Jij voelt je verantwoordelijk voor een goede opvoeding. Regels en structuur horen er van nature bij voor de Steenbok. Pas op dat je niet overdrijft en te strak en te star wordt. Ook kun je vanuit schuldgevoel het heel goed willen doen. Dat werkt lang niet altijd. Probeer dat dan ook te vermijden. Jouw Vis heeft de ruimte nodig om zich te bewegen en mee te stromen met wat er op zijn pad komt. Jij kunt je kind leren dat het fijn is om anderen te helpen, maar dat je niet voor iedereen klaar hoeft te staan. Jij kunt ‘m leren dat een ander helpen nooit ten koste van jezelf mag gaan. Grenzen aangeven is dus erg belangrijk voor een Vissen-kind. Jij kunt je Vis heel goed begeleiden om het beste uit zichzelf te halen. Met jouw doorzettingsvermogen, geduld en motivatie komt je kind er wel.
Probeer zelf meer evenwicht te vinden tussen je privé- en werksituatie. Je bent zo gericht en gedreven op je carrière, dat je eigenlijk (te) weinig tijd over hebt voor je gezinsleven.
Tip: Schaf een muziekinstrument aan waar je kind zijn/haar gevoel helemaal in kwijt kan. Of geef hem een (wegwerp)fototoestelletje waarmee hij/zij leuke plaatjes kan maken.

Vissen-kind met een Waterman-moeder

Water en lucht element
Een gevoelig kind met een relativerende moeder. Jij als Waterman bent een gezelligheidsdier, maakt het thuis knus en ontvangt graag vrienden. Heel belangrijk voor jou: dat je niets moet en alles zelf wil bepalen. Structuur en grenzen zijn dan ook niet je sterkste kant. Toch zul je die af en toe aan moeten geven, want jouw Vis zwemt alle kanten op en heeft juist regelmaat, structuur en grenzen nodig. Jullie hebben beiden karaktereigenschappen waarvan de ander kan leren. Jij als Waterman-moeder bent rationeel en kan goed relativeren, dus een denker. Je Vissen-kind is een gevoelstype, is emotioneel en beïnvloedbaar. Jij benadert je kind nuchter, vriendelijk en open. Voed het ongebonden en vrij op en volgt nooit de gewone weg. Pas op dat je niet te gek doet. Je kind is gevoelig voor sfeer en kan zich snel in de ander verliezen. Dat is iets wat jou niet snel zal overkomen. Vissen-kinderen volgen hun instinct. Kunnen zich makkelijk overgeven en zijn erg meelevend en hulpvaardig. Je kind heeft veel rust en stilte nodig. Het kan helemaal wegdromen in de eigen fantasiewereld. Probeer je af en toe in te leven in je kind, want stille wateren hebben diepe gronden.
Tip: Je hebt een kind dat in wonderen en sprookjes geloof en in een fantasiewereld leeft. Ga hier af en toe in mee en maak zelf een sprookje, of vertel een mooi verhaal. Jij kunt hier je creativiteit en originele ideeën helemaal in kwijt.

Vissen-kind met een Vissen-moeder

Twee water elementem, twee dromers bij elkaar
Jullie voelen elkaar heel goed aan. Jij bent behoedzaam, beschermend en tolerant. Voelt precies aan wat er met je kind aan de hand is, en wat het nodig heeft. Pas op dat jij je niet opoffert. Je kunt soms moeilijk de grens onderscheiden van moeder of kind. Wat je kind nodig heeft of wat jij nodig hebt. Je moet uiteindelijk wel je kind op eigen benen laten staan. Dit zijn geen makkelijke dingen voor Vissen-moeders. Praat je kind geen schuldgevoel aan, als het even niet doet wat jij wilt. Net als jij vind ook je kind het lastig om een eigen standpunt in te nemen. Houd dit in de gaten en probeer toch een goed voorbeeld te geven.
Waar je extra op kunt letten, is voeding. Belangrijk om uit te vinden wat goed is voor je kind en wat niet. Omdat het een dromertje is, moet je extra opletten of je kind wel regelmatig eet. Waar je je kind ook mee helpt en wat het nodig heeft, is realistisch denken. Dit geldt eigenlijk voor jullie beiden. Jullie kunnen zo opgaan in jullie droomwereld, dat je soms met een plof weer in de realiteit komt te staan.

Tip: Een leuk cadeau voor je kind: een dokterskoffertje. Ook een verpleegster-outfit of een doktersjas met stethoscoop doen het goed. Vissen-kinderen vinden dit prachtig, omdat ze graag andere mensen helpen.

Heb je de algemene kinderhoroscoop Vissen gemist? Je leest ‘m hier terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme