Wil je weten: zó vaak kun je je handdoek gebruiken

Lifestyle Chiara Izelaar 17 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Je hebt jezelf he-le-maal schoon geschrobd. Die handdoek komt net uit de droger en je dept je huid binnen no time droog. Daarom vind je het super zonde om ‘m nu alweer in de wasmand te deponeren. En duurzaam is natuurlijk ook anders. Je handdoek is slechts een beetje nat, maar echt niet vies!

Morgen kun je ‘m makkelijk weer gebruiken na je douchebeurt, toch?

Handdoek gebruiken

Oeps… Warmte en vocht zijn dé triggers voor bacteriën. Daarnaast kan je huid wel fris en fruitig zijn, na een douchebeurt blijven er veel celresten van je huid over. Zodra jij je huid droog dept blijven deze in je handdoek zitten. Samen met de vochtige, warme lucht zorgt dit voor de ideale pH waarde voor bacteriën. Kortom; jouw handdoek is de ideale broedplek voor bacteriën!

Hoewel deze bacteriën niet gevaarlijk zijn, maar fris is toch echt anders. Op een droge handdoek ontstaan er minder bacteriën, dus gooi hem niet op een hoopje, maar laat ‘m na gebruik altijd goed drogen op een rek. Het handigst is dit niet in de badkamer te doen, want deze plek is namelijk warm én vochtig. Maar kies bijvoorbeeld liever voor je slaapkamer.

Het is trouwens ook niet verstandig om je handdoek met je huisgenoten te delen. Zo kunnen bepaalde virussen, infecties, maar ook puistjes worden overgedragen via handdoeken.

Wassen

Dus mits je je handdoek tussendoor volledig laat drogen kun jij ‘m maximaal drie keer gebruiken! Stinkt jouw handdoek eerder? Gooi ‘m dan gewoon in de was op veertig tot zestig graden, want hij zit vol microben.YIKES!

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen