Mara (31): ‘Mijn schoonmoeder vroeg zich hardop af op wie mijn zoon eigenlijk lijkt’

Persoonlijk Laura Saija 26 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Mara (31) en haar man Justin kregen vorig jaar een zoon. Op zijn eerste verjaardag impliceerde haar schoonmoeder dat haar zoon niet de vader van hun kind is. “Op wie lijkt hij eigenlijk?, vroeg ze zich hardop af.”

Zes jaar geleden leerde ik Justin kennen op een feestje en sindsdien zijn we eigenlijk onafscheidelijk. Ik zie Justin echt als mijn soulmate. Met hem kan ik alles delen en we kennen elkaars diepste geheimen. Vorig jaar kregen we ons eerste kind, een zoon Noah.

Zoon

Justin is half Indonesisch en heeft donker haar en donkere ogen. Ik ben helemaal Nederlands, heb blauwe ogen en donkerblond haar. Het leek me leuk als ons kindje een tintje zou krijgen. Toen hij geboren werd, konden we nog niet echt zien of dit zo was. Noah leek qua uiterlijk erg op Justin, je zag echt zijn gezichtstrekken in Noah terug.

Na een paar maanden kwamen we erachter dat onze zoon blauwe ogen en hoogblond haar had. Ook zijn huid was spierwit, nog witter dan mijn eigen huid. Er was helemaal niets Indisch in terug te zien. Ik vond het wel een beetje jammer, maar Justin vond dat niet zo.

Schoonmoeder

Mijn schoonmoeder is een hartstikke lieve vrouw en vanaf het begin van onze relatie en de zwangerschap ook erg betrokken. Zo kocht ze de hele zwangerschap kleding voor de baby en komt ze sinds Noah geboren is altijd een dagje in de week oppassen. In die dag doet ze ook nog heel veel was, de boodschappen voor een paar dagen en ruimt ze op. Ik kan me echt geen betere schoonmoeder wensen.

Toch zit me wel iets dwars. Tijdens de eerste verjaardag van Noah zei ze namelijk iets geks. ‘Op wie lijkt Noah eigenlijk?’, vroeg ze zich hardop af. Ze vermeldde erbij dat haar twee andere kleinkinderen wel bruine ogen of bruin haar hebben, maar Noah dus niet. Ik zei dat hij op mij lijkt, maar volgens haar was het wel gek dat hij helemaal niets Indisch in zich had.

Dwars

Op mij kwam het over of ze impliceerde dat Justin niet de vader van Noah is. Justin zei dat ik me er niet zoveel van aan moest trekken, maar toch zit het me dwars. Steeds als ik mijn schoonmoeder zie, heb ik de drang om te laten zien hoeveel Noah op Justin lijkt.

Hoewel ik helemaal niets te bewijzen of verklaren heb, zit het me toch dwars. Ik hoop dat ik me er nog overheen kan zetten, anders zou ik toch een gesprek met haar aan moeten gaan.”

De namen in dit verhaal zijn wegens privacyredenen gefingeerd en bekend bij de redactie.

Millennials denken dat ze betere ouders zijn dan vorige generaties, blijkt uit nieuw onderzoek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme