Eva (29): ‘Tijdens de zwangerschap had hij een andere vriendin’

Persoonlijk Laura Saija 12 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Na drie maanden daten met Jens, raakte Eva ongepland zwanger. Jens was hier niet blij mee en stond erop dat ze de baby liet weghalen. ‘Voor mij was dat geen optie.’

“Ik geef toe dat de situatie niet ideaal was, maar we waren verliefd en ik was blij. Onze relatie liep vrijwel meteen op de klippen, want Jens was helemaal niet klaar voor een zwangerschap en een kind.

Gebroken hart

De zwangerschap was, zacht gezegd, niet de leukste periode in mijn leven. Ik had een gebroken hart en werd alleenstaande moeder. Waar andere vrouwen genieten van de zwangerschap en op een roze wolk zitten met hun partner, ging ik door de moeilijkste periode van mijn leven.

Jens bleef wel betrokken bij de zwangerschap, maar wilde zijn vrijheid niet opgeven voor alle verplichtingen van een kind.

Vaste relatie

Ik dacht dat hij ook niet toe was aan een vaste relatie tot ik erachter kwam dat hij gewoon vrolijk door ging met daten. Toen ik zes maanden zwanger was, kreeg hij zelfs een vaste vriendin. Gelukkig hadden we nog steeds goed contact met elkaar en raakte hij naarmate hij aan het idee van de zwangerschap gewend was ook meer betrokken.

Hij kwam opdagen bij echo’s en ging met mij mee naar de pufcursussen. Jens leek blij te zijn met het feit dat hij een zoon kreeg. De bevalling wilde hij ook echt samen doen en hij begon zich in te lezen over de geboorte.

Stik jaloers

Intussen had hij wel nog een relatie met Eline en ik was stik jaloers. Ik had het gevoel dat Eline mijn vriend had ingepikt, terwijl dat helemaal niet zo was. Ik ging met hem naar praktische afspraken voor de baby en zij lag bij hem in bed.

Ik wist dat Eline een deel zou uitmaken van mijn zoon zijn leven zodra hij geboren zou worden. Dat brak mijn hart, maar aan de andere kant wilde ik niet alleen maar jaloers reageren want dan zou ik Jens wegjagen.

Steun

Na een roerige zwangerschap van 38 weken begonnen de weeën. Ik was blij dat het eindelijk zover was en dat ik de zwangerschap achter mij kon laten. Ik belde Jens en hij lag nog te slapen met Eline. Binnen een half uur stond hij voor de deur.

Tijdens de bevalling was Jens een enorme steun. Hij stond er niet alleen maar bij, maar hielp mij echt met mijn ademhalingsoefeningen en tijdens het persen. Het was een voorspoedige bevalling en we waren allebei apetrots toen wij onze zoon Jop in onze armen sloten.

Hoop op verzoening

Drie maanden na de geboorte van Jop, gingen Jens en Eline uit elkaar. Eline kon niet goed omgaan met de situatie waarin Jens zat met zijn pasgeboren zoon. Ze was niet klaar om bonusmoeder te worden.

Een aantal weken later begonnen Jens en ik vaker samen iets te doen met onze Jop. Wandelen door het park en ergens een kopje koffie drinken. Ik hoop op een verzoening, maar ik geef Jens de tijd. Ik ben al blij dat we op zo’n manier het co-ouderschap aan kunnen.”

Help, ongepland zwanger! Zo ga je om met het onverwachte nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme