Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Zwanger 19 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Last van zwangerschapsmisselijkheid? Gember kan de oplossing zijn

Niets zo vervelend als misselijk zijn tijdens je zwangerschap. Helaas is het toch een van de meest voorkomende kwaaltjes in het eerste trimester van je zwangerschap. Veel kun je er niet aan doen om het te voorkomen; toch kan gember wel verlichting geven bij zwangerschapsmisselijkheid.

Wanneer je aan het begin van je zwangerschap misselijk bent, komt dit waarschijnlijk door hormonale veranderingen. Niet alleen het hCG-hormoon giert door je lijf. Ook maak je meer oestrogeen en progesteron aan. Gember is dan een van de bekendste en meest effectieven natuurlijke middeltjes om de misselijkheid tegen te gaan.

Gember tegen zwangerschapsmisselijkheid

Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat gember de misselijkheid tijdens de zwangerschap kan verlichten en overgeven kan helpen voorkomen. Daarnaast helpt het ook tegen andere veelvoorkomende spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel. Gember is volgens onderzoek dus een veilige en effectieve manier om misselijkheid en braken te verminderen, zonder bijwerkingen.

Hoe gember eten als je zwanger bent?

Nu heb je waarschijnlijk geen zin om dagelijks op een stuk gember te kauwen, zeker niet als je misselijk bent. Maar hoe neem je die gember dan wel in? Daarvoor zijn gelukkig een heleboel aantrekkelijke opties. Hou je bijvoorbeeld van zoet? Dan kun je kiezen voor gemberkoekjes of gemberlolly’s. Laatste zijn handig om in je tas te stoppen, zodat je ze altijd bij de hand hebt. Maar je kunt ook kiezen voor een stukje gekonfijte gember om op te kauwen.

Wil je liever verse gember gebruiken? Verwerk het dan bijvoorbeeld in een smoothie of in een roerbakschotel. Of boost je gemberinname met gemberthee. Dit kun je gerust de hele dag door drinken. Je doet daarvoor gewoon een paar stukjes gesneden gember in kokend water. Eventueel kun je er wat honing bij doen om de scherpe smaak wat af te zwakken.

Is bovenstaande echt allemaal niets voor jou? Dan kun je altijd nog kiezen voor gembersupplementen.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen om zwangerschapsmisselijkheid te verminderen of voorkomen? Hier vind je nog meer tips en adviezen.

Hoe ben jij zwanger? ‘Tot 24 weken was ik heel misselijk en moest ik elke dag overgeven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme