10 x vieze dingen die álle kinderen doen (al hoop je nog zo erg van niet)

Kinderen Sophie Nortier 21 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Kinderen zijn niet altijd honderd procent hygiënisch. Duh, het zijn kinderen! Je houdt onbeschrijfelijk veel van je kleintjes dus ze mogen hun snottebellen op ieder gewenst moment aan je afvegen, maar voor bepaalde vieze acties heb je soms even geen woorden.

Vieze dingen die kinderen doen

Je hoopt intens dat jouw kind de volgende tien gorigheden nog voor zijn puber-zijn afleert. Want zo niet, dan wordt het zorgelijk. Hier volgt een gezellig lijstje met de vieze gewoonten van onze lieve kinders:

1. Andere dingen doen met snotjes dan alleen opeten

De kleine snackjes die ze uit hun neus halen dienen lang niet alleen als snacks. Ze staan ook prachtig op de muur en zijn een geweldig (en goedkoop!) alternatief voor lijm.

2. In een openbaar zwembad poepen

Ook al zijn ze net nog op het potje geweest, kinderen vinden het op een of andere manier vaak fijner om gewoon in het zwembad te poepen. En dat is voor ons ouders niet anders dan een moment van diepe, diepe schaamte.

Als je geluk hebt is zijn boodschap solide en kun je ‘m snel uit het zwembad vissen, het personeel inlichten en vluchten. Is het een vloeibare substantie? Dan zal het niemand ontgaan en is het zwembad in no time leeg.

3. Spelen met geslachtsdelen. Tijdens het eten.

Wáárom zijn geslachtsdelen toch zo uitnodigend om constant aan te zitten? Kinderen spelen ook aan tafel graag met hun geslachtsdeel en stoppen dezelfde hand hierna zonder gêne in hun mond. Heerlijk.

4. Zoeken naar oude etensresten op de grond en die met liefde opeten

Of het nou gaat om die eeuwenoude kruimels op de grond in de auto, of een plakkerig restje (wat is dat eigenlijk?!) dat hij op de grond vindt, de vijf seconden-regel geldt voor onze kinderen vaak niet echt. Nou ja, goed voor de weerstand hè.

5. De meest smerige voedselcombinaties samenstellen

Iets met culinaire nieuwsgierigheid? Kinderen houden ervan om vreemd te doen met eten. Misschien is het gewoon erg interessant om te zien wat er gebeurt wanneer je je gehaktbal in een glas melk dumpt. Of ketchup op je appel smeert. Who knows.

6. Alles wat geen servet is als servet gebruiken

Mouwen, meubels, ander eten. Lifehack: je kunt vrijwel alles gebruiken als servet! Kleine kinderen vegen hun smerigheid liever aan iets wat ze de hele dag nog moeten dragen dan aan een servetje. Dat is toch logisch?

7. Een week geen schone onderbroek aantrekken

Het is op een of ander manier makkelijker om gewoon de ouwe weer aan te trekken na het douchen. Ook al ligt het schone exemplaar klaar naast de andere schone kleren. Pas waneer er zeven broeken en maar één boxer uit de was komen weet je dat er iets mis is gegaan. Iel.

8. Voedsel héél lang niet doorslikken

Blijkbaar is het fijner om uren op dat stukje vlees te kauwen dat je niet lekker vindt dan dat je het gewoon doorslikt en klaar bent. Wanneer je kind eindelijk in het doorslik-stadium belandt is het zo’n vies, uitgekauwd hapje geworden dat je er zelf bijna misselijk van wordt.

9. Iets eten of drinken wat overduidelijk niet meer goed is

Oké, je kind heeft dorst. Maar is het echt zo moeilijk om even te vragen hoe lang die tuitbeker met melk die hij achterin de auto vindt daar al ligt?

10. Iets anders dan wc-papier als wc-papier gebruiken

Naarmate ze ouder en onafhankelijker worden willen ze ook hun eigen billen afvegen. Helemaal prima natuurlijk, maar zorg dat je een goede voorraad wc-papier hebt liggen. Als het op is wordt dat schattige handdoekje nog weleens gebruikt namelijk.

Meer lezen over vieze dingen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scary Mommy

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme