11 x moderne trouwgeloften: dit hoort erin

Persoonlijk Els van Asseldonk 22 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

In Nederland komt het steeds vaker voor dat er trouwgeloften worden gemaakt. Dit is eigenlijk een eeuwenoud gebruik en ook de huidige trouwgeloften zijn nog steeds gebaseerd op de geloftes van vroeger.

Nu de rollen van partners zo veel meer gelijk getrokken zijn, zijn er misschien nog wel wat dingen die opgenomen kunnen worden in de trouwgeloften van deze tijd. Gewoon van die dingen die voor zich spreken. Zoals de onderstaand:

1. Ik beloof om alleen te klagen wanneer ik er écht niet meer om heen kan

Ik zal mijn best doen niet van een mug een olifant te maken. Natuurlijk hoef je die bril niet altijd omlaag te doen, maar als je het iedere dag vergeet, ja dan krijg je het te horen.

2. Ik beloof dat ik je nooit laat raden hoe ik me voel of wat ik denk

Jij kunt geen gedachtes lezen en dat kan ik ook niet van je verwachten. Ik zal niet zeggen dat het goed met me gaat of dat ik niet boos ben als dat wel het geval is.

3. Ik beloof dat ik nooit je vertrouwen zal schenden, maar wel tegen je zal liegen als je je daardoor beter voelt

Ik zou je nooit met opzet pijn doen. Ik kan natuurlijk niet voorkomen dat ik fouten maak (hé, ik ben ook een mens), maar ze zullen nooit met opzet zijn. Als jij met verknipt haar thuiskomt, zal ik altijd zeggen dat je prachtig bent.

4. Ik beloof dat we de huishoudelijke taken altijd eerlijk zullen verdelen

Ik zal niet lui zijn en jou continu mijn troep laten opruimen. We hebben samen een huis en dat moeten we samen onderhouden.

5. Ik beloof dat ik je altijd zal behandelen alsof je de mooiste persoon op aarde bent

Zonder moeite, want dat ben je voor mij. Als jij dat om wat voor reden dat ook bent vergeten, zal ik je herinneren aan hoe fantastisch je bent.

6. Ik beloof mijn best te doen altijd een goede ouder te zijn voor onze kinderen

Als we ervoor kiezen ouders te worden, zullen we de opvoeding samen doen en altijd een team zijn. We zullen de leuke en de minder leuke dingen doormaken.

7. Ik beloof dat ik voor jou compromissen zal maken

Ondanks dat ik echt een hekel aan voetbal heb, zal ik met jou naar een voetbalwedstrijd gaan, puur omdat ik weet dat jij het zo leuk vindt.

8. Ik beloof dat we problemen niet uit de weg gaan

Als jij ergens mee zit of ergens niet uitkomt, dan is dat vervelend voor ons allebei en wordt het ons probleem. Je hoeft je lasten niet alleen te dragen…

9. Ik beloof dat ik altijd naar je zal luisteren

Want je kunt natuurlijk altijd bij mij uithuilen. Ik zal oprecht luisteren omdat ik het belangrijk vind te weten hoe het met je gaat.

10. Ik beloof je dat ik nooit zal stoppen dromen na te jagen en dat jou ook niet laat doen

We zijn een team, maar we moeten niet vergeten dat we ook individuen zijn. Als er iets is wat de één graag wil, moet je daar gewoon voor gaan! No bullshit.

11. Ik beloof je dat ik altijd aan mezelf zal blijven werken

En aan ons. Ik zal altijd mijn best voor je blijven doen en geen verbitterde oude taart worden. Ik zal je nooit als vanzelfsprekend beschouwen en ik zal proberen enthousiast in het leven te blijven staan. Want dat verdienen we allebei!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen