Voorspel in 1 minuut welke oogkleur jouw baby zal krijgen!

Kinderen Rachelle Weiler 22 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Als je zwanger bent, ben je natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar je kindje. Welk geslacht zal het hebben? Welke kleur haar? En ook niet onbelangrijk; welke kleur ogen?

Veel of weinig melanine

De kleur ogen van je baby wordt genetisch bepaald en hangt van de hoeveelheid pigment (melanine) in de pigmentcellen. Heeft je baby via de ouders veel pigment, dan zal de oogkleur waarschijnlijk donker zijn. Als er minder pigment in de cellen te vinden is, zal de baby een lichte oogkleur krijgen, zoals tinten blauw. Zit het tussen bruin en blauw in? Dan zal de baby groene ogen of zelfs grijze ogen kunnen krijgen. Dit komt het minste voor. De meeste mensen hebben bruine ogen. Dit komt bij meer dan de helft van de wereldbevolking voor.

Eye Predictor

Via deze ‘Eye Predictor’  website kan je, op basis van jouw oogkleur, die van je partner en van jullie beide ouders voorspellen hoe groot de kans is op verschillende oogkleuren. Hou er echter wel rekening mee dat de oogkleur van baby’s in de eerste jaren nog kunnen veranderen. Dit komt door de aanwezigheid van melanine in de iris, die nog niet volledig is. Het komt hierdoor regelmatig voor dat baby’s met blauwe ogen worden geboren, maar later toch donkerdere ogen krijgen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme