11 x tekenen dat je partner nog steeds razendverliefd op je is

Relatie Susan Dalstra 24 jan 2020
Leestijd: 5 minuten

Als je net verliefd bent, ben je eigenlijk een beetje ontoerekeningsvatbaar. Als een verslaafde haal je de gekste capriolen uit om je dagelijkse shot dopamine te krijgen en die vlinders in je buik te voeden. Heel spannend allemaal, maar dat hou je (godzijdank) nooit een relatie lang vol. 

Als jullie al wat langer meegaan, weet je dat die verliefdheid wegebt. Je weet wat je aan elkaar hebt, dat je op hem kan terugvallen en je geen leven zonder hem wil voorstellen. En soms word je op een onbewaakt moment overvallen door een golf van verliefdheid. Of hij ook nog steeds zo gek op jou is? Deze tekenen zeggen alles, volgens Stan Tatkin – psycholoog en auteur van Wired for Love.

1. Hij weet dat je een hekel hebt aan de vaat – dus hij doet het

Na een paar jaar samenzijn weet je precies waar elkaars irritatie-triggers liggen. Hij weet welke drie of vier dingen dat voor jou zijn en vermijdt ze, of zorgt ervoor dat je snel weer up and running bent als de stoom uit je oren komt. Hij biedt het tegengif.

Dus in plaats van een discussie te beginnen over wiens beurt het is de vaatwasser uit te ruimen, zie je het hem doen voordat jullie gaan slapen. Vergeet niet in ruil daarvoor iets te doen of hem op z’n minst te bedanken, want het zal ook echt zijn hobby niet zijn.

2. Hij laat jou bepalen hoe jullie date night eruit ziet

Je bent misschien geneigd dit te zien als desinteresse, maar niets is minder waar. Mannen die verliefd zijn, maken minder serotonine aan dan vrouwen die razend verliefd zijn. Daardoor komen verliefde mannen een stuk minder enthousiast en heppiedepeppie over.

Vrouwen hebben in tegenstelling tot mannen daardoor meer de neiging hun verliefd zijn te showen. Mannen daarentegen tonen hun liefde door te doen waar jij zin in hebt – ook al is dat niet meer dan op de bank hangen en tv kijken. Raak dus niet gefrustreerd als jij weer degene bent die wat moet verzinnen voor date night, maar zie het als een kans om eens iets compleet anders te doen.

Lees ook: In 36 vragen verliefd worden op elkaar – voor het eerst of opnieuw

3. Hij noemt je bij je naam tijdens seks

Het sluipt erin dat je elkaar gedurende de dag lieverd of schatje noemt. Niks mis mee, maar wanneer hij je bij je voornaam noemt, weet je dat hij met z’n volle aandacht in het nu is. Nog een belangrijk teken? Oogcontact. Binnen én buiten de slaapkamer.

4. Hij gaat -zonder mopperen- mee naar dat themafeestjes

En hij haat themafeestjes. Maar hij trekt toch zonder (al teveel) klagen zijn pak aan om jou te vergezellen, als hij weet hoe blij het jou maakt. Hij zet z’n eigen voorkeuren opzij voor jouw plezier. Daarmee bewijst hij dat wat hij niét doet, soms meer boekdelen spreekt dan wat hij wel doet. Hij is razend verliefd op je.

5. Hij beëindigt ruzies snel

Heb je er een handje van om koppig te blijven en vooral niet toe te geven dat de ander gelijk heeft? Je partner doet dat niet. Omdat hij je zo vreselijk leuk vindt, is de kans groot dat hij het prima vindt om je te laten winnen. Dus de volgende keer wanneer hij zich ‘overgeeft’ aan jou, doet hij dit niet uit luiheid, maar puur omdat hij niet wil dat je boos bent.

6. Hij zit niet lang op zijn telefoon/laptop/iPad

Even een fotootje van je maaltijd op Instagram zetten, snel een blik op je werkmail werpen of dat appje van je beste vriend(in) beantwoorden: hij laat het wel uit zijn hoofd als hij met jou samen is. Hij vindt de tijd met jou te waardevol om te vergooien aan technologie, dus laat hij die telefoon lekker in zijn zak.

7. Hij heeft het nooit over scheiden

Elk huisje heeft zijn kruisje, maar zelfs op de meest donkere dagen laat hij nooit het woord ‘scheiden’ vallen. Dat is een goed teken, want als hij daar niet mee dreigt geeft hij je niet het gevoel dat jullie relatie misschien niet meer bestaat in de toekomst. Fijn is ook dat je je helemaal kunt uiten, zonder bang te hoeven zijn dat je wederhelft met de scheidingspapieren op de proppen komt.

8. Hij doet moeite om je te verrassen

En dan gaat het niet om de duurste cadeautjes, maar om de kleine dingen waarvan hij weet dat hij jou er zielsgelukkig mee maakt.

9. Hij pakt je hand vast als jullie op straat lopen

Als je elkaar net kent loop je trots als een pauw met elkaars hand vast over straat. Als je al lang bij elkaar bent, kun je elkaars aanwezigheid daarentegen soms misschien als ‘gewoon’ beschouwen. Als je vent je hand nog steeds stevig vasthoudt als jullie samen winkelen of gewoon over straat lopen weet je dat hij hartstikke trots op je is en dat niet onder stoelen of banken wil steken.

10. Hij lacht op die ene manier naar je – als iemand die razend verliefd is

Als je lekker in huis bezig bent en hij door zijn lach laat merken dat hij het leuk vindt wat hij ziet en je nog steeds wil, weet je dat hij supergek op je is. Elkaar op die manier aankijken, al is het maar een seconde, geeft je weer het gevoel wat je had aan het begin van jullie relatie.

11. Hij blijft geïnteresseerd in je

Als hij liever praat over hoe je dag was dan dat hij klaagt over wat hij de rest van de week nog allemaal moet doen, dan geeft hij je het gevoel dat hij honderd procent in jou geïnteresseerd is. Het is duidelijk dat hij je na al die jaren verkering nog steeds beter wil leren kennen. Jullie zijn razend verliefd!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Redbookmag.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen