13 designers vertellen hun #1 tip voor een stijlvol interieur

Lifestyle Redactie 25 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

We luisteren maar al te graag naar designers die iets kunnen vertellen over ons interieur. Dat gaan we ook in dit artikel doen want 13 designers vertellen hun allerbeste tips over een stijlvol interieur aan The Every Girl.

The Every Girl heeft een paar van haar favoriete interieurontwerpers, decorateurs en Instagram-doe-het-zelvers gevraagd om hun #1 tip te delen om je huidige ruimte weer als nieuw te laten voelen. We vonden de antwoorden te leuk om ze niet met jullie te delen.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Roomed.nl.

13 designers vertellen hun tips

Of het nu gaat om een kleine verandering, opfrisbeurt of iets anders, de tips zullen zeker van pas komen. We hebben de tips vrij vertaald en geloof me, soms maakt het verplaatsen van een kunstwerk in je slaapkamer al echt een verschil.

1. Voeg helemaal niets toe

“Mijn number one tip voor het opfrissen van een ruimte is eigenlijk om helemaal niets toe te voegen. Door alleen al grote opruimsessie te doen, kan je een ruimte al nieuw leven in blazen.”

– Dominique Gebru, ontwerper en interieurstylist

Trend alert: deze interieurtrends kom je zéker tegen in het nieuwe jaar

2. Fleur de ruimte op met verf

“Je muur verven is dé kans om je ruimte op te fleuren en nieuw leven in te blazen. Door de muren (en misschien zelfs je plafond) een nieuwe kleur te geven en je kleurenpalet door elkaar te halen krijgt de ruimte een geheel nieuwe look.”
– Natalie Papier, Home Ec.

“Het citaat van de legendarische 19e-eeuwse interieurontwerpster Elsie de Wolfe geldt nog steeds voor mij: “Ik geloof in veel optimisme en witte verf.” Een nieuwe verflaag of behang is een van de makkelijkste manieren om het gevoel van een kamer volledig te transformeren. Als verf of behang een te grote opdracht is, overweeg dan om je sierkussens te vervangen.”

– Lindsay Speace, Lindsay Speace Interior Design

3. Voeg iets extra’s toe met kunst

“Het belangrijkste dat je kunt doen om een ruimte te veranderen, is grote en opvallende kunstwerken toevoegen! Hoe groter hoe beter. Kunst kan leven, vreugde en interesse in een huis brengen. Het kan als inspiratie dienen en je iets moois geven om naar te kijken.”

– Juaneice Munoz, La Casa Azul Design

“Een vaak vergeten manier om een kamer in huis op te frissen, is door kunst te ruilen. De kunst die je in huis haalt is persoonlijk en roept bepaalde gevoelens bij je op. Je kunt het gevoel van een kamer veranderen door kunst te veranderen. ”

– Hannah Hamburger

4. Shop in je eigen huis voor een gratis update

“Je zult versteld staan van wat je al bezit, dat naar een andere ruimte kan worden verplaatst voor een nieuw look. Onderschat ook nooit de kracht van verf. Misschien kan je zelfs met verf wat verouderde meubelstukken een make over geven.”

– Tiffany Barino, My Eclectic Nest

“Het verplaatsen van items en meubels of een oud stuk uit de kelder halen is een gemakkelijke en goedkope manier om een ruimte een frisse uitstraling te geven. Verf is een andere snelle oplossing. Decoratieve bekleding is een andere betaalbare manier om een ruimte aan te kleden die echt indruk maakt.”

– Helen Bisset, Curated Interiors

https://www.instagram.com/p/COY09KEgYTV/?utm_source=ig_web_copy_link

5. Kijk naar verlichting voor een betaalbare impact

“Andere verlichting in huis kan een groot verschil maken. Ik hou ervan om mijn bedverlichting te veranderen. Dit is een (relatief) makkelijke manier om de stijl van een ruimte naar een hoger niveau te tillen zonder de hele kamer te hoeven veranderen.”

– Sarah Jacobson

6. Gebruik gordijnen

“Soms denk je misschien: “Ik kan mijn vinger niet leggen op wat er ontbreekt”. Als je geen gordijnen hebt, is dat vaak de oplossing. Gordijnen voegen erg veel glans en zachtheid toe aan een ruimte.”

– Sherry Petersik, Young House Love

7. Besteed aandacht aan laatste kleine accenten

“Je accessoires veranderen heeft een groots effect. Houd je grote meubels vast en voeg nieuwe kussens, een nieuwe accenttafel of nieuw kunstwerk toe. En, als je budget het toelaat, vervang dan alle verouderde verlichting.”

– Kate Dreyer, Kate versiert

“Ik denk altijd dat je het meeste uit je huis haalt als je je concentreert op je favoriete elementen. Maak je geen zorgen over wat je nog niet kunt veranderen, maar verbeter die aspecten die je al heel leuk vindt! Als je bijvoorbeeld van natuurlijk licht houdt, speel dat dan eens met een paar mooie planten die het goed doen in het zonlicht.”

– Chelsea Bieber, Style Mutt Home

Geef je interieur een update met deze 5 Feng Shui tips

“De seizoenswisseling van winter naar lente is een goed moment om je ruimte een beetje op te frissen. Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen, is door kussens en plaids uit te wisselen voor opties met leuke kleuren en patronen. Bovendien zal het gebruik van groen en bloemen de sfeer van een ruimte drastisch veranderen.”

– Zoe Feldman, Zoe Feldman Design

“Ik bekijk wat ik de laatste laag noem: die kleine accessoires op je boekenplank, de kussens op je bank en de lampen op je bijzettafels. Maak van de gelegenheid gebruik om een ​​unieke laatste laag te creëren door naar de plaatselijke kringloopwinkel te gaan en een speciaal vintage stuk mee naar huis te nemen.”

– Anna Weaver, Anna Weaver Interiors

Designers hebben gesproken: deze vrolijke kleur wordt populair in 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TheEveryGirl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen