5 eenvoudige manieren om elke dag dankbaar te zijn

Mind Inga Stoit 30 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Het is aan ons om het leven als iets moois te zien. Als we alleen maar kijken naar alle negatieve dingen, dan wordt het namelijk niks. Wanneer we ons focussen op al het mooie gebeurt er ook vaak meer moois.

Sta daarom wat vaker stil bij de kleine en fijne dingen, dankbaarheid komt vanzelf met deze tips:

1. Houd een dagboek bij

En noteer in dit dagboek alles in waar je dankbaar voor bent. Dat hoeven niet alleen maar grote dingen te zijn. Het kan van alles zijn, hoe klein ook.

Een lief gebaar van iemand kan namelijk enorm waardevol zijn. Door dit te noteren sta je hier vaak beter bij stil en waardeer je het des te meer.

2. Stuur iemand een kaartje

Stuur een vriend of een vriendin een lief kaartje. Laat het, gewoon omdat het kan, weten hoeveel je om hen geeft en hoe belangrijk zij voor jou zijn.

Het is fijn om zo’n kaartje te schrijven en het is ook fijn om zo’n kaartje te ontvangen. Wie weet krijg je er wel eentje terug (wat uiteraard niet de bedoeling van jouw lieve kaartje is, maar toch ;)).

7 manieren om dagelijks minder stress te ervaren als ouder

3. Geef een vreemde een compliment

Vandaag de dag zijn mensen zuinig met complimentjes. En eigenlijk is dit heel zonde omdat mensen erdoor kunnen opbloeien. Doe dit daarom wat vaker. Je maakt er een ander heel gelukkig van en dat doe je eigenlijk zonder enige moeite toch?

Deze ochtendroutine helpt je om stress te voorkomen als je wakker wordt

4. Reageer op Instagram posts

Als jouw vriendin een fijne foto van jullie samen post, is dit natuurlijk een mooie gelegenheid om haar te laten weten hoe blij je met jullie vriendschap bent. Reageer onder haar foto en laat haar jouw dankbaarheid blijken.

Hoi extra vrije tijd! Met deze gewoontes zit jij een stuk minder op social media

5. Zeur even 24 uur niet

Maak deze afspraak met jezelf. Je zult zien dat het als bevrijdend werkt. We zijn vaker negatief dan we in eerste instantie denken. Door jezelf te corrigeren kun je behoorlijk veel vooruitgang boeken.

Must read: 10 simpele dingen die je kunt doen om mentaal op te laden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme